Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Lange dag…

De regel is dat je in het schoolkwartiel niet mag werken voor je korps. School is school en korps is korps. Soms wel balen maar ja… Koninginnedag dit jaar viel in het schoolkwartiel voor mij, dus dacht ik aan een heerlijk dagje vrij, lekker een feestje vieren.

Toen kregen we via school te horen dat onze klas de uitverkorene was om op koninginnedag te werken in Middelburg en Wemeldinge, waar de koningin op bezoek kwam. Samen met 75 studenten van de politieopleiding uit Eindhoven. Op zich een hele leerzame dag, maar daar zag ik mijn vrije dag gaan. Vrienden die gingen feesten en ik moest werken. MAAR ik ging hopelijk wel de koningin zien!

’s Morgens vertrok ik om 3:30 uur vanuit thuis, collega opgehaald en op weg naar Roosendaal. Daar zouden we met een bus opgehaald worden om naar Middelburg te gaan. De studenten uit Limburg moesten naar Wemeldinge. Om 6:00 uur begon de briefing in Middelburg. Ik heb nog nooit zoveel collega’s bij elkaar gezien, wat een organisatie! Ik kreeg te horen waar mijn post was en wat mijn taak was. Ik stond helaas niet langs de route waar de Koninklijke familie langs zou komen. Ik baalde flink. Om 07:00 uur stond ik op mijn post in Middelburg en het regende, wel tot 13:00 uur. Ik stond samen met drie collega’s, gelukkig konden we tegenover onze post eten en drinken halen en even opwarmen, ik was helemaal nat geregend. Na een aantal uur kwam ik erachter dat de Koninklijke bus bij mijn post geparkeerd werd, dus dat betekende dat ik de Koninklijke familie ging zien! Jeeh… is toch wel fijn als je daar zo vroeg je bed voor uitkomt, in de stromende regen staat dat je toch nog wel wat gaat zien!

En ja daar stond ik van 07:00 uur tot 15.00 uur, mensen netjes te woord staan, mensen weg te sturen en iedereen goed in de gaten houden, en toen… toen ging de deur open en daar kwam de Koninklijke familie. Bij elkaar duurde het vijf minuten! Maar het publiek ging uit zijn dak, de Koninklijke familie nam de tijd om iedereen te begroeten. Wat een beleving! Ik sta er gewoon vlakbij, dichterbij dan het publiek. En ja, die regen, het lange staan, honger, het is het allemaal waard. Dit is echt een topbaan!

Manon is student bij korps Midden- en West-Brabant en is nu zo'n 2,5 jaar bezig met de opleiding voor niveau 4 (hoofdagent).

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...