Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Meedraaien bij de recherche

Kazim heeft laatst meegelopen bij de recherche.

“Dag allemaal. Het is weer tijd voor een nieuwe blog en ik wil jullie vertellen over mijn periode bij de recherche en wat je als student daar moet gaan doen. Ik moest voor kernopgave geweldsdelicten een geweldsdossier samenstellen. In mijn district ga je dan bij de afdeling recherche meelopen. Meestal is dit een periode van drie weken voor het geweldsdossier. Het is de bedoeling dat je samen met een medestudent een zaak gaat draaien en een compleet dossier gaat samenstellen.

Ik weet dat sommige nu denken: ‘’binnen werken is toch saai’’? Dat dacht ik ook voordat ik aan mijn rechercheperiode begon, maar integendeel. Het is mij zeer goed bevallen, terwijl ik toch een type ben die liever buiten is. De tweede dag kreeg ik samen met een medestudent een aangifte op ons bureau, dat ging over mishandeling. Aan ons dus de opdracht om hier een compleet dossier van te maken. We gingen ons eerst even goed inlezen. Wie is de verdachte? Wie is het slachtoffer? Wie hebben dit gezien of gehoord? Wat is er precies gebeurd? Was dit wel een mishandeling? Na de nodige informatie verzameld te hebben, hebben wij de dader gehoord. Die ga je dus als verdachte verhoren, maar hij hoeft nergens antwoord op te geven. Dit laatste kan soms frustrerend zijn dat snap je natuurlijk wel. Maar oké, eenmaal verhoord gingen we naar de getuigen. Die gaven ons een beter beeld van wat er zich heeft afgespeeld, en het was ons dan ook snel duidelijk wat er echt was gebeurd.

Al snel waren alle getuigen verhoord, en konden we eigenlijk maar één ding doen: samenstellen van het dossier. Je moet er voor zorgen dat alles op een goede volgorde in de dossier zit. Als je dit hebt gedaan geef je het originele dossier aan de coördinator, zodat die kan nakijken of het aan alle eisen voldoet van het Openbare Ministerie. Is dit het geval, dan mag je het dossier een aantal keer gaan kopiëren. Dat laatste is wel minder moet ik zeggen, haha. Uiteindelijk hadden mijn medestudent en ik een compleet dossier waarmee we examen kunnen doen en deze kernopgave af kunnen sluiten.

Tot ziens bij mijn volgende blog, en houd de site in de gaten!”

Kazim is 21 jaar en werkt bij korps Utrecht, district Eemland-Noord. Hij volgt de politieopleiding in Apeldoorn.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...