Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Van surveillant naar agent

De Afghaanse Mina Aslami en de Marokkaanse Hicham Argani (beide 27 jaar) zijn enthousiaste surveillanten bij Politie Brabant Zuid-Oost. Ze willen allebei nog meer uit het werk halen en gaan daarom opnieuw de schoolbanken in om agent te worden. Momenteel lopen ze beiden stage op de afdeling Eindhoven Centrum. Ze laten graag via de blog zien waar ze als politieman en -vrouw mee te maken krijgen en hoe ze hiermee omgaan. In dit blog vertellen ze je meer over de laatste weken op school, voordat ze 3 maanden de praktijk ingaan.

Geweldsmiddelen
Mina: “De laatste week op school stond in het kader van toetsen afleggen. De laatste loodjes op school waren spannend. Om op stage te kunnen moet je eerst een aantal toetsen met goed gevolg afleggen. Pas dan mag je met je volledige bewapening op straat werken. Een surveillant is niet-wapendragend, een agent wel. Je wordt getoetst op het gebruik van de geweldsmiddelen wapenstok, handboeien, pepperspray en vuurwapen en de hieraan verbonden theorie. Beide delen moet je halen om op straat met bewapening te werken. Een politieagent moet immers weten in welke situatie hij of zij het juiste geweldsmiddel kan en mag gebruiken. En uiteraard hoe je dit moet gebruiken áls zich een dergelijke situatie voordoet. Je ontkomt er in ons vak namelijk niet aan dat je ongewild in een geweldssituatie terecht kan komen.”

Eerste stageweek
Hicham: “Mina en ik zijn voor de duur van acht weken geplaatst in het werkgebied van Eindhoven Centrum. Onze eerste week hebben we erop zitten. De eerste week was vooral kennismaken met de verschillende collega’s en het werkgebied waar wij de komende tijd zullen werken. Ook zijn we in het kader van teambuiding met onze klas 2 dagen weggeweest. In deze dagen worden je sportvaardigheden getest en het werken en samenwerken met je collega’s. Dit allemaal op een sportieve wijze waarin je soms de grens opzoekt wat je wel of niet durft te doen. De bedoeling van deze dagen is voornamelijk je collega’s beter te leren kennen en plezier hebben op een sportieve manier."

Inzet Koninginnedag
“In onze eerste week ben ik, Hicham, ook tijdens een nachtdienst ingezet bij Koninginnedag in het centrum van Eindoven. Zoals bij velen bekend een zeer drukke dag met veel feestend publiek. Deze dag had de politie haar handen vol om het evenement in goede orde te laten verlopen. Voorafgaand veel voorbereidingen, echter is het politiewerk altijd verassend en gebeuren er altijd onvoorspelbare situaties. Bovenal was het gezellig in de stad en hebben er zich geen ernstige zaken voorgedaan. Het was een drukke nacht maar ook gezellig voor ons.”

Tweede stageweek
“De tweede week gaan we meer de straat op en gaan we ons meer verdiepen in het politiewerk”, aldus Mina. “Dan kunnen we ook meer concrete gebeurtenissen met jullie delen! De planning deze acht weken is dat we twee examens afleggen die afgenomen worden door de afdeling Examinering van de Politieacademie. Die bestaat uit vaardige politiemensen die een speciale opleiding gehad hebben om te examineren. Voor wat betreft deze examens zullen we in onze volgende blog uitleg geven wat deze examens inhouden en waarom ze behaald moeten worden! Ook zullen we in onze volgende blog een aantal ervaringen en situaties op straat delen met jullie en onze belevingen hierin weergeven. Tot de volgende blog!”

Hicham en Mina

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...