Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Uit-dienst Utrecht-Centrum

Dag allemaal, zoals beloofd ga ik weer een blog plaatsen. Deze keer gaat het over de uit-diensten die ik heb gedraaid op een ander bureau, namelijk bureau Utrecht-Centrum. Ik moest twee nachtdiensten draaien. Voordat ik begin eerst even een korte uitleg wat de uit-dienst inhoudt. Een aantal koppels van agenten zijn voor de binnenstad van Utrecht, uitsluitend voor het uitgaansleven. Verschillende horecagelegenheden hebben onze telefoonnummers die we speciaal voor de uit-diensten hebben. Dit noemen wij de uit-telefoon. Eén van de collega’s heeft deze telefoon bij zich en geeft dan zo nodig de melding door aan een ander koppel.

Vrijdag was het zo ver. Ik zou voor het eerst op een ander bureau werken. Ik kende dus nog niemand op bureau Utrecht-Centrum, maar al snel had ik al met verschillende collega’s kennisgemaakt en werd ik gekoppeld aan een biker. We gingen met de fiets de binnenstad in. Het viel me al snel op hoe druk het nachtleven in Utrecht-Centrum is. Ontzettend veel dronken lui, maar de meesten weten zich gelukkig wel te gedragen.

De nacht verliep over het algemeen rustig. Een aantal wildplassers die we uiteraard bekeurd hebben en voor de rest wat waarschuwingen voor kleine overtredingen. Tot dat we een melding kregen dat er twee jongens op de daken van woningen liepen. Ter plaatse gingen een paar collega’s met hulp van een bewoner via zijn huis het dak op. Ik moest de straat afzetten voor het geval ze van plan waren te vluchten. Dit was niet het geval. Ze waren wat verward en wisten niet meer hoe ze daar terecht waren gekomen. Wat drank wel niet met je kan doen! De jongens gingen uiteraard even met ons mee. Na deze melding zat mijn dienst er weer op, en keerde ik weer terug naar mijn eigen bureau om me om te kleden.

Ik ga jullie op de hoogte houden.

Groetjes,
Kazim

Kazim is 21 jaar en werkt bij korps Utrecht, district Eemland-Noord. Hij volgt de politieopleiding in Apeldoorn.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...