Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

De afwisseling.....school/korps

“Ik ben inmiddels 8 weken terug op school in kwartiel 11… Nog een ruim jaartje en dan ben ik klaar. Ik vind het altijd erg wennen als je weer naar school moet. In het korpskwartiel werk ik 36 uur in de week en onregelmatig. En dan ga je terug naar school… eerste paar uur vrij, maar twee dagen in de week les, lessen die uitvallen. Dan voelt het net alsof je vakantie hebt. Wat op zich wel fijn is hoor. Dan kun je bijkomen van de drukke drie maanden in het korpskwartiel maar na 8 weken ben ik het toch echt zat.

En dan ga je gelukkig weer terug in het korpskwartiel en dan ga je weer 36 uur in de week werken… En dat is pas echt wennen! Ik ben de eerste week altijd erg moe. Maar het is weer super om terug het korps in te gaan. Lekker weer naar buiten en je ding doen waarvoor je naar school gaat!

Tijdens kwartiel 11 ben ik begonnen met Milieu en openbare orde. Met openbare orde ga je veel casussen oefenen met je klasgenoten. Je leert in een openbare ruimte, zoals een parkeerplaats, kermis of buiten bij de kroeg een verdachte aan te houden. Je hebt dan veel omstanders die het je wat moeilijker maken. Erg leuk om te doen! Aan het einde van mijn kwartiel krijg ik ook een proeve hierover.
Milieu moet je leuk vinden. Best pittige stof, veel wetten die je moet leren. Gelukkig mag ik hier een jaar overdoen voordat ik hier een proeve over moet doen. Dus hoop ik genoeg tijd te hebben om de wetboeken in te duiken en natuurlijk veel te oefenen in het korps.

Als je terug gaat naar school kom je natuurlijk al je klasgenoten weer tegen en dat is erg leuk. Alle verhalen van iedereen; van spectaculaire aanhoudingen en gave controles tot grappige mensen en bijzondere verhalen. Je leert steeds meer en de verhalen worden steeds leuker! Je hoort dat we steeds meer een politieagent(e) worden! Kortom, het valt eigenlijk best allemaal wel mee.”

Manon is student bij korps Midden en West Brabant en is nu zo'n 2,5 jaar bezig met de opleiding voor niveau 4 (hoofdagent).

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...