Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Dagelijks werk op straat

"Inmiddels zitten we in onze 6e week van de korpsstage (korpskwartiel). We lopen regelmatig in de surveillancedienst op straat en we hebben inmiddels een paar mooie aanhoudingen verricht. Zo heb ik tijdens mijn middagdienst op koopavond op vrijdag 28 mei een auto-inbreker op heterdaad aangehouden in de buurt van het Station in Eindhoven.

Pakkans
Twee getuigen hadden zich gemeld en gaven een signalement door van een man die zojuist had ingebroken in twee auto's op de Fuutlaan. Omdat er de laatste tijd veel inbraken worden gepleegd in auto's doet de politie Eindhoven Centrum er alles aan om de dader(s) op te sporen. Zo wordt er speciaal voor zo'n project politiepersoneel ingezet om extra toezicht te houden op parkeerplaatsen waar veel wordt ingebroken om zo de pakkans te vergroten.

Denk als dader
Ik ben direct nadat de melding gedaan was op zoek gegaan naar de dader die mogelijk nog in de buurt rondliep van het station. Je bent dan scherp op gedrag van mensen en let goed op wat mensen aan hebben. Ook probeer je te denken zoals de dader. Waar zou ik heen vluchten als ik de dader was? Ook is het belangrijk om de omgeving goed te kennen en vooral plaatsen te bekijken waar niet gauw iemand te vinden is.

Goed signalement
Omdat ik een goed signalement had van de dader kon ik hem direct herkennen toen hij zich schuil hield in een parkje in de buurt van het station. De dader werd meteen aangehouden en bleek goederen bij zich te hebben die afkomstig waren uit de auto's. De twee getuigen herkenden de dader ook en bevestigde dat hij had ingebroken in de twee auto’s waarvan de ramen waren ingeslagen. De dader werd ingesloten op het politiebureau en kort hierna meldden zich de eigenaren van de twee auto's op het politiebureau. Beide eigenaren waren blij dat de dader was aangehouden.

Schade verhalen op dader
Omdat de dader gepakt is kunnen de burgers zo makkelijker de schade verhalen op de dader. Niet altijd kunnen burgers de schade verhalen omdat de dader(s) onbekend blijven. Ook nu is mede door de inzet van de twee burgers die getuigen waren van de inbraak, de dader snel aangehouden! De twee burgers zijn op het politiebureau bedankt voor hun alertheid en inzet! Zo blijkt maar weer hoe belangrijk de burger voor de politie is. De burgers zijn de ogen en oren van de politie en de maatschappij!!

Hicham"

De Afghaanse Mina Aslami en de Marokkaanse Hicham Argani (beide 27 jaar) zijn enthousiaste surveillanten bij Politie Brabant Zuid-Oost. Ze willen allebei nog meer uit het werk halen en gaan daarom opnieuw de schoolbanken in om agent te worden.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...