Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Eerste schietles

“Zo, kwartiel drie zit er bijna op. Wat een wervelstorm is het geweest. Een heleboel geleerd en meegemaakt. Mijn leukste ervaring is toch wel het schieten geweest. Voor mijn eerste schietles kregen we eerst theorie over het wapen. Ik heb de klas nog nooit zo stil gezien. Een echt vuurwapen voor ons! Na de nodige theorie over omgangsregels kregen we onze eerste schietles. Oh, wat was dat spannend! We mochten de houder vullen met echte munitie waardoor de spanning alleen maar steeg. Stel je voor dat je een ongeluk kreeg. Het wapen is dodelijk. We kregen de instructies en commando’s van de vuurwapendocent: “Trek pistool! Ontladen! Voorinspectie pistool!”

Wat we moesten doen bij de commando’s hadden we al bij de theorieles gekregen. Het leek toen makkelijker. Toen ik het eenmaal zelf moest doen bleef het wapen in het holster haken omdat ik het wapen op een verkeerde manier trok. Dus moest het overnieuw. Ik kreeg nog meer zenuwen. Toen het eenmaal goed lukte, moesten we de veiligheidsprocedure doen. Na de veiligheidsprocedure moesten we het wapen laden.

“Trek pistool! Wapen laden!”
Pff… het gevulde magazijn schoof ik in het wapen. Toen begonnen de zweetdruppels te komen. Het wapen was geladen en klaar om te vuren. Het eerste schot mochten we vanaf 5 meter vuren. Twee andere studenten mochten beginnen met schieten. Ik schrok van de knal en wenste dat ik een kogelwerend vest aan had met volledige lichaamsbepantsering. Want ik was bang dat er iets weg zou ketsen en mij zou raken. Hierdoor was ik nog erger aan zweten.

Ik was aan de beurt… Ik trok het pistool en richtte het op het silhouet dat 5 meter verder was. Vinger op de trekker… mijn veiligheidsbril was helemaal beslagen van het zweten. Ik trok aan de trekker... BAM… met een schok ging het wapen af... Resultaat? Ik had niet gezien wat ik had getroffen omdat ik alleen nog maar bezig was met de spanning van het vasthouden van een wapen.

Gelijk werd er nabesproken wat het schot met je deed… Ik zag dat de anderen niet zo gespannen waren als ik, dus ik deed even stoer dat het allemaal wel meeviel. Niet dus. Ze zullen wel even glimlachen bij het lezen van dit artikel.

Later ben ik toch een van de beste schutters geworden.. en heb inmiddels mijn schiettoets vlekkeloos gehaald. Olé! Nu op naar de vakantie!”

Jeffrey is 25 jaar en werkt bij korps Limburg-Noord. Hij volgt de opleiding tot agent (niveau 3) en zit op de Politieacademie in Eindhoven.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...