Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Canal Parade 2010

Voor de tweede maal in de historie voer de politie mee met de botenparade tijdens de Gaypride in Amsterdam. Vorig jaar was ik ook al van de partij en toen heeft het evenement al veel indruk op me gemaakt. Dit jaar was de opzet van de boot wat losser dan vorig jaar waardoor het voor ons ook meer een feestje was. Vanuit het hele land stonden er collega’s op de boot die van verschillende regionale homonetwerken zijn.

De boot was erg mooi versierd met een opblaasbare politiepet en ME-schilden die versierd waren met een rebus. Rondom de boot waren allemaal ballonnen vast gemaakt. In de boot hadden we ook een Flogo. Dit apparaat maakt van zeepbellen een teken. Natuurlijk was dit het politielogo. De politiezeepbellen vlogen door de hele stad heen.

Ondanks het matige weer stonden er nog massa’s mensen langs de kant. Onze boot werd met veel geklap en gejuich ontvangen. Echt super om te zien dat mensen het fijn vinden om ons te zien tijdens de optocht. Het geeft gewoon een goed gevoel om goede reacties te krijgen van de mensen langs de kant. Het gebeurt namelijk ook vaak genoeg dat mensen het niet eens zijn met de politie en vertellen dit dan ook gewoon aan je als je ze op straat aanspreekt.

Ik vind het goed dat de politie meedoet aan dit soort evenementen om zo te laten zien dat we er ook voor deze doelgroep er zijn. Ook vind ik het fijn om te laten zien dat homoseksueel zijn bij de politie gewoon kan.
Het was ondanks de regen een hele leuke dag om mee te maken Volgend jaar zeker weer!!

Matthijs (25 jaar) werkt als surveillant in de Utrechtse binnenstad. Binnenkort start hij met de opleiding tot agent en binnen korps Utrecht is Matthijs lid van het regionale homonetwerk.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...