Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Een geurige vrijwillige dienst

“Wat doet de vrijwillige politie en waarom wil je eigenlijk naast je vaste baan werken als vrijwilliger? Ik ben uitgenodigd om een dienst meedraaien met de vrijwillige politie bij regiokorps IJsselland om het zelf te ervaren. De dienst begon op een zaterdagmiddag om 14:00 uur. Ik werd ontvangen door de ervaren politievrijwilliger Henri bij één van de wijkbureaus in Zwolle. Hij heeft mij het bureau laten zien en hij vertelde wat over zichzelf en zijn werk. Toen zijn collega-politievrijwilliger ook gearriveerd was, vertrokken wij naar het hoofdbureau voor de briefing.

Tijdens een briefing worden alle belangrijke en lopende zaken behandeld, die uit de vorige diensten naar voren zijn gekomen. Tussen de beroepsagenten en politievrijwilligers wordt tijdens de briefing geen verschil gemaakt, ze zijn volledig onderdeel van het team. Na de briefing vertrokken alle agentenkoppels naar hun vervoersmiddel om met de dienst te starten. Wij hadden een spiksplinternieuwe politiebus tot onze beschikking. Tot mijn grote vreugde ging mijn kinderwens in vervulling: we hadden een melding waarbij we met zwaailicht en sirenes door de stad mochten rijden. Hiervoor krijgt een politieauto speciale toestemming. We moesten een vrouw meenemen die bij een supermarkt spullen gestolen had en daarna agressief werd. Helaas voor ons, had zij in haar broek gepoept. Het ritje terug naar het bureau werd dus een geurige aangelegenheid. Op het bureau werd de arrestant in de cel gezet en trokken wij handschoenen aan om met een sopje de nieuwe, besmeurde stoelen schoon te maken. Fris werk hoor, agent zijn.

Wordt vervolgd."

Maaike heeft een zogenoemde ‘burgerfunctie’ bij de politie. Zij werkt dus niet in uniform maar om beter inzicht te krijgen in het politiewerk liep ze een dienst mee met de vrijwillige politie.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...