Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Koeien op de weg.

In een vorige blog vertelde ik over mijn dienst die ik heb meegedraaid met de vrijwillige politie. Hieronder het vervolg.

Na een spannende eerste melding zijn we weer op pad gegaan. We wilden een ronde surveilleren door de stad, maar een melding van geluidsoverlast gooide roet in het eten. Daarna kregen wij een melding van een bedreiging in een park. Toen we daar gingen kijken, was er niemand meer aanwezig, maar hebben we wel een kunstig aangelegde slaapplek tussen de bosjes gevonden. Hier hebben we wat foto’s van gemaakt, zodat dit aan het einde van de dienst geregistreerd kon worden. Na een korte eetpauze, zijn we weer op pad gegaan. Dit keer naar een melding van een gewonde man. De man lag bewusteloos op zijn buik in het gras en kreunde af en toe van de pijn. We hebben hem met veel moeite in de stabiele zijligging gelegd, want hij werd af en toe agressief. Hij bleek veel gedronken te hebben en had veel pijn in zijn buik. De ambulancebroeders die wat later aan kwamen rijden, hebben hem meegenomen naar het ziekenhuis.

Helemaal aan het einde van de dienst, zo tegen elf uur ’s avonds, kwam nog een melding binnen van loslopende koeien op de weg. Wat hebben we gelachen toen we met z’n drieën de koeien weer in de wei aan het jagen waren. Die beesten waren vreselijk eigenwijs en wilden niet onder het schrikdraad door. Na dit avontuur, gingen we weer naar het bureau om alle gebeurtenissen van die dag uit te werken en vast te leggen in een speciaal computersysteem.

De politievrijwilliger doet dezelfde taken als een surveillant. Ik had gedacht dat zij alleen maar rondliepen om mensen te corrigeren of te waarschuwen en om boetes uit te delen. Gelukkig bleek het werk enorm gevarieerd te zijn en is geen dienst hetzelfde. Zo dragen zij naast hun betaalde baan, een steentje bij aan een veilige omgeving.

Maaike heeft een zogenoemde ‘burgerfunctie’ bij de politie. Zij werkt dus niet in uniform maar om beter inzicht te krijgen in het politiewerk liep ze een dienst mee met de vrijwillige politie.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...