Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Collegialiteit tijdens de Ramadan

Na een korte stop zijn Mina en ik weer begonnen met de blog! Na de zomervakantie zijn Mina en ik direct begonnen op onze nieuwe werkplekken. We zitten immers weer in onze stageperiode. Mina werkt nu voor de duur van 12 weken in Helmond-Oost en ik, Hicham, werk in Cranendonck, Heeze en Leende gedurende deze periode.

Even wennen!
Voor mij is het wennen om in dit (landelijk gelegen) gebied te werken. Ik ben altijd gewend geweest om in een relatief drukke stad te werken. Het is voor mij wennen aan de "nieuwe" mentaliteit van de mensen en de grote oppervlakte van het gebied. De bevolkingsdichtheid is niet zoals in Helmond of Eindhoven. Maar niettemin komt de politie ook hier soms handen tekort in het bestrijden van de criminaliteit. Sinds ik in Cranendock werk is dat per toeval ook het begin geweest van de Ramadan-periode. De Ramadan is de periode waarin moslims het vasten starten. De Ramadan duurt 1 maand en tijdens de Ramadan maand heb ik mijn stagediensten in Cranendonck gewerkt. Omdat de Ramadan dit jaar in de zomer viel, is de dag lang en gaat de zon pas laat in de avonduren onder. Voor mij was het daarom ook wennen om tijdens het werk te vasten en pas om 21.30 uur te mogen eten. Dus de hele dag niets eten en niets drinken van +/- 04.30 uur s' morgens tot s' avonds laat +/-21.30 uur. Tijdens het werken en vasten merkte ik dat ik energie tekort kwam. Ik was sneller uitgeput nadat ik me fysiek had ingespannen. Ook merkte ik dat de drang om iets te willen drinken groot was. Dit omdat het meestal automatisme is om een bak koffie te pakken als ik mijn dienst begin. Nu moest ik de koffieautomaat voorbij lopen!

Kort lontje
Het effect van vasten kan zijn dat mensen een korter lontje hebben dan normaal. Nou heb ik daar niet veel last van gehad gelukkig! Maar toch merkte ik op straat dat ik in sommige gevallen waar ik normaliter de discussie zou aangaan, nu eerder de discussie tactisch tot een eind bracht. Al met al kan ik zeggen dat de collega's in Cranendonck erg sportief zijn omgegaan met de Ramadan en ook geïnteresseerd waren. Veel collega's waren nieuwsgierig naar mijn belevingen en wat het met mij deed om zo'n hele dag niet te eten en niet te drinken. Veel collega's hielden rekening met mij en aten of dronken liever niet waar ik bij was. Ook veel collega's welke hun avondeten tijdens een middagdienst uitstelden om samen met mij pas om 21.30 uur te eten. Betere collegialiteit kun je niet wensen. Top! Al gaf ik wel aan dat ik er absoluut geen bezwaar tegen had als men gewoon zou eten en drinken waar ik bij was. Dan pas ervaar ik de Ramadan. Juist door de dagelijkse dingen hun beloop te laten gaan. Ik zie in deze stageperiode in het korps een nieuwe uitdaging waar jullie nog veel over zullen lezen, want de eerste week dat ik begonnen ben was een druk weekje met veel leuke en interessante zaken! Wordt vervolgd...

De Afghaanse Mina Aslami en de Marokkaanse Hicham Argani (beide 27 jaar) zijn enthousiaste surveillanten bij Politie Brabant Zuid-Oost. Ze willen allebei nog meer uit het werk halen en gaan daarom opnieuw de schoolbanken in om agent te worden.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...