Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Stress voor het rij-examen!

Een aantal weken geleden is onze vaste plaatsing bekend gemaakt. Ik (Mina) ben geplaatst binnen de afdeling Helmond-West. Dit houdt in dat ik na mijn volgende schoolkwartiel in Helmond-West ga werken en als ik klaar ben met mijn opleiding blijf ik daar ook. Ik heb er zin in! Wanneer studenten met de politieopleiding beginnen, hebben zij in eerste instantie geen vaste afdeling. Ze kunnen door de hele regio geplaatst worden om hun stageperiodes af te ronden. Na kwartiel 8 (4 x school en 4x stage) krijgen de studenten een lijst van de afdelingen binnen de regio waar collega’s nodig zijn of geplaatst kunnen worden en mogen zij hun voorkeur uitspreken. Aan de hand van de voorkeurenlijst en de wensen van de studenten wordt er gekeken binnen welke afdelingen een student geplaatst kan worden, waarna zij daar de rest van hun opleiding en na de opleiding werkzaam zijn.

Examenstress
Mijn stageperiode in Helmond bevalt mij heel erg goed. Wij hebben een leuk team en er is altijd wel iets te doen. Ik ben ook erg druk geweest met studeren voor de examens die ik inmiddels al behaald heb (verdedigen gewelddossier en BROA, daarover zo meer) en die ik nog moet behalen (wet wapen en munitie).

Afgelopen week had ik mijn examen BROA (basisrijopleiding auto algemeen/gevorderde). Voordat je aan het examen mag meedoen, krijg je één week rijopleiding BROA-A en aantal weken later één week rijopleiding BROA-B. Tijdens deze twee weken wordt je rijniveau bepaald en je leert hoe je beheerst met spoed moet rijden. Daarna word je ingepland voor het rijexamen BROA mèt een CBR-examinator die het examen gaat afnemen. Tijdens het examen ga je één uur rijden alsof je in de noodhulpdienst zit. Je krijgt diverse zoekopdrachten en spoedopdrachten. Jammer genoeg zakte ik eerst twee keer voordat ik het haalde! Wat een zenuwen had ik!

Ingrijpen
Tijdens het eerste examen moest de examinator ingrijpen omdat ik op een kruising met hoge snelheid zonder af te remmen over wilde steken. Niet zo handig. Bij mijn herkansing kreeg ik een opdracht om in te halen op een provinciale weg. Dat heb ik ook gedaan maar mijn examinator vond dat het moment dat ik ging inhalen (in een bocht) niet veilig genoeg was.

Ik baalde er heel erg van dat ik twee keer voor een examen gezakt was. Tijdens mijn tweede en laatste (!) herkansing was ik heel erg gespannen en zenuwachtig. Ik wilde mijn examen per sé behalen en de examinator mocht niet ingrijpen tijdens mijn examen. Met zweet op mijn voorhoofd en verstijfde spieren heb ik mijn examen gelukkig behaald!

Opgelucht
Voor deze praktijkexamens kun je niet leren en ik kon dus niet meer dan mijn best doen. Ik was erg blij en opgelucht. Ik heb tot nu toe al mijn examens de eerste keer behaald behalve deze BROA-examens. Ik hoop dat dit mijn eerste en de laatste keer is geweest dat ik twee keer voor een examen gezakt ben. Tijdens de opleiding bij de politie heb je drie kansen voor ieder examen. Zak je voor derde keer dan is het einde opleiding, tenzij je korps er anders over beslist.

Twitter
Sinds kort zit ik ook op Twitter! Dus ben je zelf ook twitteraar, volg me dan via: http://twitter.com/minaaslami.

De Afghaanse Mina Aslami en de Marokkaanse Hicham Argani (beide 27 jaar) zijn enthousiaste surveillanten bij Politie Brabant Zuid-Oost. Ze willen allebei nog meer uit het werk halen en gaan daarom opnieuw de schoolbanken in om agent te worden.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...