Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend
2

Spelletjes spelen en kleuren…

“Hoi, ik loop momenteel stage bij de recherche en onlangs maakte ik het volgende mee.

Op een dag begon ik zoals gewoonlijk om 7.30 uur met werken en zou ik om 16.00 uur klaar zijn. MAAR… Iemand kwam aan het politiebureau om te vertellen dat hij drie mannen kent die vuurwapens thuis bezitten en hij wist waar zij wonen. Hierop zetten wij meteen alles op alles: we begonnen met de briefing en kregen alle informatie te horen. We werden ingedeeld en gingen ons klaar maken. Dit was omstreeks, 14.00 uur. Ik wist al dat het overwerk zou betekenen, dus belde ik alvast het avondeten maar af. Zulke dingen maak je ten slotte niet iedere dag mee en blijven spannend. Je weet van te voren niet hoeveel mensen er in de woning zijn en of het allemaal soepel gaat verlopen. Je houdt in je achterhoofd dat de verdachte het wapen wel bij zich kan dragen.

Eenmaal ter plaatse gingen we zicht pakken aan de voor- en achterzijde. We zagen de verdachte in de woonkamer zitten. Ik ging samen met nog een collega aan de deur, aangezien wij in burger gekleed waren viel het niet op. Zo konden wij hem overvallen en binnentreden. We hielden de verdachte aan en moesten nu alleen nog het vuurwapen vinden.

Dit betekent dat we het hele huis op zijn kop gaan zetten. Wat we niet wisten is dat het zusje van de verdachte verstandelijk gehandicapt is. We wisten ook niet dat zijn zusje die dag jarig was en een feestje gaf voor, jullie raden het al; nog zes andere verstandelijke gehandicapten!

Normaal gesproken zet je bij een doorzoeking de bewoners in de keuken of ergens in de woning waar je geen last van ze hebt, zodat we rustig ons werk kunnen doen. Je zet één agent erbij om de boel in de gaten te houden en klaar. Dit was nu niet het geval. Van een groep verstandelijke gehandicapten kun je niet verwachten dat ze luisteren. Ik merkte dat zij erg overstuur raakten toen wij binnenkwamen. Ik heb me uiteindelijk ontfermd over de groep, zodat mijn collega’s verder konden met zoeken. Van spelletjes spelen tot kleuren en kletsen, ik haalde alles uit de kast om ze bezig te houden.

Uiteindelijk vonden we drugs en wapens. Alles in beslag genomen en omstreeks 22.00 uur vertrokken we weer uit de woning.

Op het politiebureau moest alles nog afgehandeld worden en op papier gezet worden. Ik ben uiteindelijk om 02.00 uur naar huis gegaan. Ik had die dag 18 uur gewerkt, maar het was het waard!”

Adnane is 24 jaar en werkt bij korps Utrecht. Hij zit nu in het korpskwartiel bij de recherche.

 
Deze blog-post is geplaatst in:
2

Reacties

Esmee zegt:

09/06/2011 om 20:28

dat is wel echt heel gaaf om mee te maken! maar wel super zielig voor die kinderen

Anoniem zegt:

09/06/2011 om 19:58

Hoezo, je moet veelzijdig zijn.Er wordt veel geklaagd over politie en lang niet altijd onterecht. Maar zo'n verhaal vind ik dan mooi. Niet alleen de reden en de vondst, maar juist het schakelen en de inzet naar onschuldigen om schade aan deze mensen te voorkomen. Alle respect.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...