Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Houd de dief!

“Begin maart mocht ik een dagje meelopen met een team van Noord- en Oost-Gelderland. De dag begon met een briefing en er werd verteld wat ik die dag zou gaan doen. We begonnen met surveilleren. Samen met twee agenten waarvan één student gingen we de straat op om een bepaalde route te volgen. De bedoeling was dat we ons zouden laten zien maar dat we ook op zoek zouden gaan naar personen die nog uitstaande bekeuringen moesten betalen.

Na een half uurtje lopen kwamen we bij een huis wat volgens de agenten “verdacht” was. Het was het adres van een inbreker, een veelpleger. Voor het huis stond een fiets met daarin een inbrekerssetje voorzien van de naam van de veelpleger. Duidelijke zaak dacht ik, meenemen die fiets! Zo simpel was het dus niet! Wettelijk gezien mochten de agenten de fiets overdag niet meenemen. Als ze de veelpleger met de fiets en inhoud tegen de avond of ’s nachts zouden aantreffen zou het wel mogen maar zo op klaarlichte dag dus niet. De agenten hadden bedacht dat ze de fiets veilig zouden neerzetten op het bureau in de hoop dat de veelpleger ‘m zou komen ophalen. Er werd gebeld met het bureau en na toezegging dat de fiets opgehaald zou worden gingen wij via een trap naar de bovenste verdieping van het pand om daar eens aan te kloppen en te vragen of men wist waar de veelpleger zich ophield. Op het moment dat de deur boven open werd gedaan hoorden we beneden de fiets van het slot gaan en fietste iemand weg. Eén van de agenten was razendsnel beneden en de andere volgde meteen. Dit alles ging zo snel dat ik alleen op het dak stond toen de deur werd opengedaan. Eén agent achtervolgde de fietser en riep dat het de veelpleger was waarnaar ze op zoek waren. Gelukkig kwam de andere agent weer snel naar mij toe en legde hij aan de bewoners uit wat er aan de hand was.

Op het moment dat de agent de achtervolging had opgegeven en weer terugkwam naar het pand kwam de politiebus aanrijden die de fiets had moeten meenemen. Grote hilariteit bij de agenten op de bus maar “mijn” agenten baalden wel. We hervatten onze surveillance en zonder incidenten kwamen we terug op het bureau. De agenten letten onderweg wel op alles en iedereen en hebben ook nog een aantal personen aangesproken op hun gedrag.”

Astrid werkt in een burgerfunctie bij de politie. Om goed te weten wat het politiewerk inhoudt, ging ze een dagje mee op stap met twee agenten. Wordt vervolgd: In de volgende blog vertelt Astrid over de rest van de dag

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...