Geschreven door blogger
Niveau onbekend
Woont in onbekend

Meedraaien op de noodhulp

Manon is student bij korps Midden en West Brabant en is nu zo'n 2,5 jaar bezig met de opleiding voor niveau 4 (hoofdagent). Ze heeft meegelopen op de noodhulp.

"Als je 2,5 jaar in de opleiding zit, mag je stage gaan lopen bij de noodhulp. De gehele maand februari heb ik daar meegedraaid. 1 februari ging ik vol goede moed naar mijn eerste avonddienst bij de noodhulp. Ik werd gekoppeld aan iemand die de coachopleiding heeft gedaan. Ik was natuurlijk zenuwachtig voor mijn eerste dienst; lukt het wel met de portofoon? Wat voor meldingen krijgen we? klikt het met de collega? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Na de briefing meldden we ons bij de meldkamer en zijn we in de dienstauto gestapt en naar ons werkgebied gereden. Ik had meteen die avond mijn eerste aanhouding van een man die zijn ex-vrouw bedreigde. Het was een hele leuke dienst die avond en ik kwam met een flinke blos op mijn wangen thuis... Maar ik dacht wel bij mezelf; dit is het werk waarvoor ik bij de politie ben gegaan. Dit is het echte politiewerk. De eerste nachtdiensten vielen me wel tegen omdat je moet wennen aan de nachten en je moet nog in het ritme komen.

Mijn eerste nachtdienst... ik kon mijn ogen rond een uur of vijf amper nog openhouden. Totdat je een melding krijgt, inbraak, auto gezien. Dan ben je meteen klaarwakker. We springen in de auto en rijden meteen richting de locatie waar de auto gezien is. En ja hoor, we zien die auto rijden met twee mannen erin die voldoen aan het signalement. Hup, die auto aan de kant. Meteen nog een auto met collega's erbij. En bingo, we hadden ze mooi te pakken. Als je dan terug komt op het bureau en je krijgt applaus van je collega's en je teamchef is dat gewoon super! En dan kun je om 8.00 uur lekker je bedje in.

De noodhulp... toch wel iets wat ik mezelf zie doen als ik straks klaar ben met de opleiding. Je bent veel op straat bezig, je rijdt de 112-meldingen, je helpt mensen, je pakt criminelen op. Dat is toch de reden waarom ik bij de politie ben gegaan."

Groetjes Manon

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...