Geschreven door manon
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Vlijmen

Food, design & innovation

De opleiding Food,Design&Innovation. Dat klinkt apart en erg interessant. Ik ga verder kijken en meer informatie proberen te krijgen. Het is de enige opleiding in heel Nederland en die zit in Den Bosch. Laat ik daar toch eens dichtbij in de buurt wonen, dat kan geen toeval zijn! Het lijkt me een super leuke opleiding dus ik ga me inschrijven! Ja hoor ook nog eens aangenomen het eerste jaar begint de opleiding met 80 studenten, maar door het jaar heen vallen er verschillende af of de opleiding is toch niet wat ze zoeken.

De opleiding is heel erg veelzijdig, veel theorie maar ook veel praktische dingen. We krijgen o.a. schetstechnieken, kleurenleer, fotoshop, kookkunsten, marketing en projecten. Er is een heleboel te doen. De projecten zijn super de eerste opdracht heeft te maken met ontbijt cultuur in verschillende landen, dit moet je onderzoeken, en van een bestaand ontbijt moet je een nieuw Nederlands ontbijt maken! Je bent dus aan het onderzoeken, je bedenkt nieuwe ideeën, proef koken en verslagen maken.

Wij hebben het Amerikaanse ontbijt gekozen en dan de Hash Browns, dat zijn aardappelkoekjes. Amerikanen eten dat als ontbijt, dunne aardappelreepjes en heel vet. Wij hebben daar een Nederlands product van gemaakt, we hadden 2 versies. Een aardappelkoekje met appel en kaneel. De andere met komijn en kaas! Beide vegetarisch en erg Nederlands en we hebben ze minder vet gemaakt. De nieuwe aardappel koekjes heten Morning Browns. Super leuk om te doen, om je creativiteit en ideeën in een ontwerp te doen.

Door het jaar heen hebben we nog iets leuks. De meeste kennen hem als een gekke, drukke (ADHD) en dol enthousiaste kok genaamd Pierre Wind. Deze kok komt bij ons op school en geeft kook demo’s en hij heeft ons examen beoordeeld. Erg spannend natuurlijk door een beroemde tv kok te worden beoordeeld. De demo’s die hij geeft zijn verrassend, hij is ook een echte food designer, hij doet van alles met voeding. Hij heeft wel eens ijs gemaakt van moedermelk, en hij heeft kookboeken gemaakt net wat aparter als andere koks. Kortom een inspirerende man.

Het einde van het 1e jaar mogen we een project doen voor de Efteling, ontwerpen van een nieuw kraampje/restaurant waar ze frietjes verkopen met een nieuwe gezondere saus erbij i.p.v. de mayonaise. Het is een super project al je creativiteit kan erin, brainstormen, onderzoek doen, en nieuwe dingen bedenken. Het project ging zelfs zo goed dat we mochten presenteren voor de mensen van de Efteling en in het Efteling theater. Dat was een eer om uitgekozen te worden door de baas van de Efteling.

Nu opzoek naar een stage…

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...