Geschreven door manon
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Vlijmen

Stage

Stage…

Denk bij een stage niet van het komt wel, ik heb nog tijd zat! Die instelling had ik, dat komt wel en dat doe ik nog wel! Vanuit school weinig begeleiding voor het zoeken van een stage! Dat is ook wel logisch als je op het HBO zit, zoiets moet je toch zelf kunnen regelen! Toen de tijd toch wel erg snel ging ben ik sollicitatie brieven gaan rond mailen. Ik kreeg vaak te horen dat de stageplaats al vol was, ik was tenslotte aan de late kant. Ik moet een stage lopen van 8 weken een oriëntatie stage, vaak kreeg je van stagebedrijven te horen dat de periode te kort was, maar als ik langer moest stage lopen in jaar 3 en 4 dat ik dan zeker terug mocht komen. Maar ja daar had ik nu niets aan. Als er zo vaak nee wordt gezegd en de tijd steeds korter wordt, krijg je het toch wel warm. Je krijgt stress die je makkelijk had kunnen verkomen! Ik baalde van mezelf, zo slordig ging ik daar nooit mee om!

Maar toen kreeg ik een mail dat ik op gesprek mocht komen, dat was al een opluchting! Maar nu hoorde ik dat er nog een andere kandidaat was, dus dat moest een soort strijd worden. De beste die wint, een beetje zenuwachtig ging ik naar het gesprek toe. Toen ik binnen kwam zat daar een klasgenootje van me, ik was erg verbaasd. Toen zaten we te wachten en kwam er nog een klasgenootje, ik was er samen met 2 bekenden. Een hele aparte ervaring, het sollicitatiegesprek werd ook met ons alle 3 tegelijk gehouden. We vertelden over de opleiding en over ons zelf en de uiteindelijke conclusie was dat we alle 3 een plekje kregen in het bedrijf!

Dat kwam omdat er meerder vestigingen zijn en we verdeelt kunnen worden, dit was voor ons alle 3 een opluchting. Want strijden tegen je klasgenoten is niet ideaal!

Nu als nog eind goed al goed, maar ik heb zeker geleerd om de stress voor te zijn en om vroeger te beginnen met een stageplek te zoeken, want het kan nog best lastig zijn om iets te vinden!

Creëer rust en plan goed dit is fijn voor je eigen maar ook voor je omgeving…

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...