Geschreven door Angela
Niveau Middelbaar Beroeps Onderwijs
Woont in Ouddorp

Weer even een kleine update over stage & school!

Zo daar was ik weer even. Inmiddels draai ik alweer een aantal weekjes mee op mijn stagebedrijf en wat heb ik het daar goed naar me zin! Ik loop stage in een dierenspeciaalzaak, wat zie je toch een hoop verschillende mensen. Ik merk dat je elke klant anders moet benaderen. De èèn heeft wat meer geduld en de ander totaal niet. Maar dat maakt het werk wel leuk doordat dat je zoveel in contact bent met verschillende mensen heb je elke keer weer een ander praatje.

Met dieren bezig zijn is het liefste wat ik doe en krijg daar in de winkel dan ook echt de tijd voor. Ja hier voel ik me helemaal op mijn plekje, op een ander stagebedrijf is dat weleens anders geweest. Vroeger dacht ik altijd, dat je lekker zou verdienen met een eigen winkel, maar daar kom ik nu wel op terug. Op sommige dingen verdien je maar 2 euro. Ook zie ik dat het ontzettend hard werken is en je niet alleen klaar bent met je inkopen wat betreft voer, speeltjes, verzorgingsmaterialen en hygiëne van de winkel en van de dieren die je verkoopt. Je krijgt controle of je de dieren wel goed huisvest en de verzorging goed is, maar ook moet je je boekhouding bijhouden.

School draait nu eindelijk lekker. Mijn vakken gaan goed, leuke studiegenootjes waar ik zo nu en dan ook eens even een lekker drankje mee ga drinken en gezellig wat mee ga doen. We krijgen steeds meer verantwoording voor de dieren. Momenteel zijn we nu met EHBD bezig. Dat is eerste hulp bij dieren. Ontzettend leerzaam en leuk. Aan het eind van het jaar moet ik daar examen in doen, dus ben best benieuwd wat het is af en toe nog niet zo makkelijk. Verder leer ik mijn angsten te overwinnen voor bepaalde dieren. Ik moet eigenlijk niks hebben van slangen, maar dinsdag werd er zomaar even een slang in mijn handen geduwd. Een boa constrictor . Toen ik het dier eenmaal een poos beet had voelde ik mijn angst wegzakken en vond ik het zelfs leuk worden. Want ja er word toch van je verwacht dat je alle dieren kunt hanteren en pakken, dus hoppa dan doen we dat maar even!

Dit was het voor nu.

Liefs & tot blogs, Angela

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...