Geschreven door xandora
Niveau Middelbaar Beroeps Onderwijs
Woont in onbekend
3

MHBO journalistiek

Het is bijna zover; over een week ga ik aan mijn studie MHBO-journalistiek ( een MBO- opleiding die voorbereidend is op het hbo, in mijn geval doe ik 3 jaar een opleiding journalistiek in Utrecht, waarna ik kan kiezen of ik verder journalistiek wil studeren op HBO- niveau in Amsterdam. Je begint je opleiding dan tijdens het tweede jaar van de studie, de eerste sla je over. ) beginnen. Zelf woon ik in Amsterdam, maar ik heb er dus voor gekozen om deze studie in Utrecht te gaan volgen omdat het alleen daar mogelijk is om journalistiek op MBO- niveau te studeren. Ik krijg dan ook veel commentaar van iedereen om me heen; of ik het niet vreselijk vind om iedere dag op en neer te reizen. Mijn antwoord? Ja natuurlijk vind ik het niet ideaal, maar het is wel mijn toekomst waar we het over hebben. Deze studie is écht wat ik wil, dus: Ja, ik heb het ervoor over. 3 jaar is tenslotte ook niet erg lang. Toch...?

 
Deze blog-post is geplaatst in:
3

Reacties

Anoniem zegt:

28/01/2013 om 22:35

Ik ben afgelopen maand naar een opendag geweest voor die opleiding in Utrecht. Ook daar werd gezegd dat je een propedeuse jaar over kon slaan na het behalen van je diploma. Maar niet alle scholen deden daar aan mee, het hbo in utrecht en amsterdam o.a. niet. Waarschijnlijk heeft het daar mee te maken.

Anoniem zegt:

19/02/2012 om 11:05

Ik wil die opleiding ook graag doen. Maar ik heb het idee dat het bijna hetzelfde is als de mbo opleiding marketing en communicatie. Ik zou graag van jou willen weten hoe deze opleiding je bevalt?

Anoniem zegt:

13/05/2011 om 16:04

Ik heb die opleiding ook gedaan mhbo journalistiek. Maar het is geen erkende opleiding, stage lopen in de horeca in plaats van op een redactie vond ik erg raar. Plus je kan je eerste jaar op het hbo niet overslaan zonder je propedeuse te hebben gehaald. Toen ik mhbo journalistiek deed zeiden ze dat je die niet hoefde te hebben, wat heel raar is want als je je propedeuse niet hebt dan mag je geen examen doen op het hbo.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...