Geschreven door Nikki
Niveau Middelbaar Beroeps Onderwijs
Woont in onbekend
1

Heftig

Ik heb nooit echt heel goed mijn best gedaan op school, ik had altijd problemen. En niet zozeer gedragsproblemen (al zagen mijn ouders het wel zo), bij mij was het probleem, interesse.. Het boeide me opzich wel dat ik met een diploma van school af ging, maar ik had gewoon geen zin om daarvoor te gaan leren of opletten in de les, het boeiende me gewoon niet.

Toen ik naar de 3de klas ging, ging ik net over. ik had net genoeg voldoenes om niet nog een jaar over te doen. De klas met wie ik al 2 jaar was, ging uit elkaar, sommige gingen naar de havo, sommige naar kbl, andere bleven een jaartje zitten. Ik kwam in een nieuwe klas terecht, ik vond het dood eng. Wat eigenlijk nergens voor nodig was, ik vond alweer gauw vriendinnen, en vrienden. Maar mijn schoolwerk ging er niet op vooruit. En bij elk rapport dat ik kreeg, was ik bang om naar huis te gaan, en het te laten zien. Ik hield dat ding soms wel 3 of 4 dagen in mijn tas.. Ik was bang voor de zoveelste teleurstelling die ik ze zou geven, en eerlijk gezegd had ik ook geen zin in een preek.

Althans, ik ging weer met hakken over de sloot over naar de 4de klas.. Ik was zoo blij, maar ook zoo bang voor wat me dat jaar weer zou brengen, het was me laatste jaar, en mijn motivatie was beneden alles.. En weer waren mijn cijfers dramatisch. Ze zeiden zelfs, dat het maar de vraag was of ik wel over ging.. En voor ik het eigenlijk wist, en besefte, vloog het jaar om, en stond ik nog maar een maand voor mijn examen. En toen dacht ik wel eventjes, fuck. Ik ging of nouja ik moest, nu echt gaan leren.. En dat deed ik ook. Ik leerde zooo hard, en deed zo hard mijn best. Ik zetten mijn muziek op en ging de boeken in, ik at, als ik echt moest eten, en plaste als ik het zowat in mijn broek deed en ging weer verder met leren.. Goh, wat was dat afzien weg..

Als je 4 jaar lang geen moer heb gedaan, en dan opeens moet leren, besef je eigenlijk pas hoe dom je bent geweest.. Ik moest dingen leren, die ik voor het eerst las, dingen die ik niet begreep maar wetend dat ik daar ooit een toets over heb moeten maken, en een vieze onvoldoende voor ving.

En daar zit je dan, met zwetende handjes, in een gymlokaal met 90 andere kinderen, met wie je 4 jaar lang opgetrokken mee heb. en wetend dat als je deze toets verknald, je een jaar over mag doen. Ik mocht niet falen, ik moest slagen, ik moest gewoon!, En jaa op de dag van de uitslag, werd er gebeld, 'je bent nog niet geslaagd, je moet een herkansing doen' BAM! auwtjes, dat kwam hard aan. En het was absoluut niet het vak wat ik verwachten, het was mijn beste vak, ik had 4 jaar lang nooit problemen met Nederlands gehad, wat ik nu opeens moest herkansen. Dat viel even vies tegen..

Iedergeval, ik die herkansing gemaakt, en nog een dag dat ik me uitslag zou krijgen, in de stress.. En toen belde school me weer: 'je bent geslaagd'. Waauww. Als ik eraan terug denk, schieten mijn ogen weer vol. Ik was zoo ontzettend trots op mezelf. Ik had het gehaald, IK! 

Na de zomer mag ik beginnen met mijn nieuwe opleiding en wat heb ik er opeens ontzettend veel zin in.. 

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

15/10/2010 om 20:49

Nou waar is die volgende blog dan?? Of ben je te druk met je nieuwe studentenleven..

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...