Geschreven door Merle
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend
5

Vliegen vervolg!

Ik wist dat ik piloot wilde worden, dus ging ik onderzoek doen na waar ik het kon leren. Ik kwam er achter dat wanneer je bij de luchtmacht aanmeld dat je niet hoeft te betalen voor je opleiding, verder was er nog de KLM Flight Acadamy maar dat is een hele dure opleiding. Verder heb ik nog wel gekeken naar andere vliegscholen maar uiteindelijk had ik eigenlijk alleen oog voor klm en de luchtmacht.

Ze hadden allebei hun voordelen en nadelen. Bij de luchtmacht was natuurlijk het grootste voordeel dat het je zelf niks kost en van de klm vond ik het grootste voordeel dat je opgeleid werd voor persoonsvluchten. Zo heb ik een tijdje nagedacht of het de klm of de luchtmacht werd, uiteindelijk is het toch KLM Flight academy geworden omdat ik de gedacht van uitzending naar het buitenland best eng vond. En toen heb ik me ingeschreven voor de selectie van klm.

Als eerst kreeg ik het bericht dat ik naar Houten kon komen om daar een intelligentie test te doen. Verder stond er in de brief dat ik me representatief moest kleden. Dus ik ben de dag voor dat ik naar Houten ging nog de stad in gegaan opzoek naar schoenen, want mijn schoenen waren te oud vond mijn moeder.

De dag van de intelligentie test moest ik er heel vroeg uit, omdat ik van Hengelo naar Houten moest met de trein. Ik was er zeker een uur te vroeg omdat ik niet te laat wou komen.

Vervolgens kwam ik in een zaaltje te zitten met ongeveer 20 andere en begon te test. We hadden 5 verschillende onderdelen en uiteindelijk kregen we de uitslag. Bij ons was iedereen door. Je moest de zelfde dag nog een afspraak maken voor het psychologische onderzoek.

Het psychologische onderzoek had ik ook in Houten en had ik samen met drie andere. Het duurde de hele dag en aan het eind van de dag kregen we weer meteen de uitslag. Ik was weer door naar de volgende ronde en kreeg te horen dat ik een brief thuis zou krijgen met daarin de datum van de simulatie vluchten en een boekje dat ik uit mijn hoofd moest leren.

En zo kreeg ik een paar weken voor mijn simulatie vluchten de datum en een boek met informatie over de vliegsimulator. De simulatie vluchten waren in Eelde en gelukkig kon ik bij mijn zus slapen.

Tijdens de simulatie vluchten ben ik afgevallen, dus daar ging mijn droom als piloot….

 
Deze blog-post is geplaatst in:
5

Reacties

Anoniem zegt:

31/01/2011 om 13:58

gast ik wil dat ook

Lisa zegt:

09/01/2011 om 14:09

Ow en hoe oud was je eigenlijk toen je selectie deed? (want ik wil met 17 selectie doen, en ik wil graag weten of je leeftijd invloed heeft, want ik hoor nog wel eens dat jongere kandidaten sneller afvallen...) Groetjes Lisa

Lisa zegt:

09/01/2011 om 14:03

Aaah wat jammer dat je niet door bent... Waarom was je niet door dan (niet goed genoeg, of een specifieke reden?)? En ga je het nog een keer proberen? En heb je mss nog tips (a)??
mvg Lisa

Anoniem zegt:

16/12/2010 om 12:52

hallo dit is wel een leuke stage

mvg kevin

Cindy zegt:

17/11/2010 om 19:14

Jij met je schoenen :P

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...