Geschreven door Merle
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend

Begin van nieuw studentenjaar

 Na een drukke vakantie ben ik weer begonnen met mijn opleiding informatica aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben nu tweedejaars informatica studente en heb besloten om er ook wiskunde bij te gaan doen. In de vakantie heb ik uitgezocht welke vakken als eerstejaars wiskunde verplicht zijn en welke keuze vakken ik ga volgen. Ik ben er achter gekomen dat het combineren van twee studies nog best lastig is doordat bij informatica en wiskunde soms vakken samen vallen. Als ik in mijn eerste jaar meteen was begonnen met wiskunde en informatica had ik hier geen probleem meegekregen. De Universiteit bied dit programma namelijk het eerste jaar aan. Toevallig heb ik geluk dat ik in de eerste periode nog geen probleem heb met het samen vallen van vakken. En daarom volg ik nu een vak dat functioneel programmeren heet voor informatica en drie vakken voor wiskunde.

 Het vak voor informatica heb ik vorig jaar niet gehaald, waardoor ik het nu voor een tweede keer moet doen. Ik heb gemerkt dat ik het vorig jaar niet gehaald heb omdat ik het vak niet goed bijgehouden heb. Nu snap ik er veel meer van dan vorig jaar en zie ik minder tegen de tentamens op.

 De drie vakken die ik volg van wiskunde zijn: Infinitesimaalrekening A, Lineaire Algebra A en Wat is wiskunde.  Het jaar bij wiskunde is anders verdeeld dan bij informatica, want bij wiskunde wordt bijvoorbeeld Wat is wiskunde en Lineaire Algebra gegeven over 2 periodes, waardoor je langer bezig bent met een vak. Dit is wel even wennen. Ook heb je bij wiskunde elke week een inleveropgave waar je punten voor krijgt die je uiteindelijk bij je eindcijfer voor het vak worden opgeteld. De inleveropgave zorgen ervoor dat je met de stof gaat oefenen en dat je zo beter voorbereid bent op het tentamen.

 De meeste problemen heb ik met het vak Infinitesimaalrekening A, want bij dit vak heb je veel kennis nodig van de middelbare school. Nu merk ik dus dat het heel moeilijk is als je een jaar geen wiskunde hebt gehad om dan alle kennis weer terug te halen. Ik heb daarom een boek geleend van een vriend van mij waar alle basis kennis in staat zoals primitievere en afgeleiden bereken enz.

 Nu ga ik me weer verder met voorbereiden voor de quiz van dinsdag die gaat over de eerste 5 hoofdstukken van het dictaat van Infinitesimaalrekening A.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...