Geschreven door Merle
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend

JC Intens

Over 4 weken is mijn eerste tentamen week al. In de komende 4 weken heb ik nog veel te doen, zoals bijlopen met alle vakken, nog twee practica maken voor het vak functioneel programmeren, nog een quiz voor Infinitesimaalrekening A en verder alle inleveropgave maken. Daarom heb ik al verschillende dingen af moeten zeggen die ik komende tijd had willen doen, zoals een zeilweekend met mijn studentenvereniging Unitas. Daar gaat mijn blog dit keer over, over de vele mogelijkheden die je krijgt als student om je studententijd zo leuk mogelijk te maken.

Ik heb er zelf voor gekozen om bij een studentenvereniging te gaan. Hier heb ik voor gekozen omdat ik voordat ik met informatica begon een vooroordeel had over de mensen van informatica. Ik dacht namelijk dat de meeste niet zo sociaal zouden zijn en ik dus vooral op mezelf was aangewezen. Dit had ik dus helemaal fout. Maar uiteindelijk ben ik toch blij dat ik bij een studentenvereniging gegaan ben, want ik ben wel iemand die ‘s avonds de kroeg in wil of naar een discotheek. En ik merk dat mijn studievrienden daar toch minder enthousiast over zijn en daar is mijn jaarclub juist wel van.

Nu zou ik eerst even uitleggen wat een jaarclub is. Een jaarclub is een groep van meiden of jongens (het kan ook gemengd zijn) die varieert van grote, mijn jaarclub is een groep van 10 meiden. Die 10 meiden heb ik vorig jaar ontmoet en ik eet met deze meiden elke dinsdag (bij andere studenten vereniging kan dit een andere dag zijn). Deze dinsdag hebben we heerlijk gegeten (vaak is het pasta, want dat is het makkelijkste te maken voor een grote groep) en daarna hebben we Weerwolven van Wakkerdam en Who is the man? gespeeld.

Mijn jaarclub heet dus Intens en heb ik vorig jaar gevormd. Ik had hier tien dinsdagen voor om de grote groep nieuwe eerstejaars te leren kennen. Door toeval sliep ik tijdens de ontgroening bij een meisje die ervoor gezorgd heb dat ik tijdens de eerste dinsdag bij een hele leuke club meiden kwam. Waar uiteindelijk nog met de volgende dinsdagen nog 6 andere meiden bij kwamen en is het meisje waar bij ik sliep uiteindelijk bij een andere Jaarclub gegaan. Onze schuilnaam was toch nog veto en je kon ons van veraf horen met onze kreet: VETO HOOG! Dit heeft er vooral voor gezorgd dat je toch een hechte jaarclub gaat voelen. Vervolgens moest wij een naam gaan bedenken die voor altijd bij ons zou horen. We hebben hier lang over gediscussieerd, want het is best wel moeilijk om één naam uit te kiezen met zoveel verschillende meningen. Maar uiteindelijk kwam we er toch uit en is het JC Intens geworden met als odz: de nacht was heftig (odz staat voor Onder de Zinspreuk).

Over twee weken heb ik een Jaarclub weekend, waar ik dan alles over ga vertellen!

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...