Geschreven door Tessa
Niveau VWO
Woont in onbekend
1

Keuze

Mijn leven startte op 22 december 1992. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik mijn eerste moment nog kon herinneren, maar helaas. Ik ging op mijn 4de naar de basisschool, toen op mijn 12e naar de middelbare school. Nu ben ik bijna 18 en heb nog geen enkele keuze in het leven gemaakt. Ofwel?

Half 9, de school start. Als 4-jarig meisje stap ik de klas binnen. Binnen enkele minuten ben ik vrolijk aan het praten met het meisje naast mijn buurmeisje. Niet met het buurmeisje.

Half 9, de school start. Als 6 jarig-meisje stap ik de klas binnen. Ik ga aan het raam zitten.  Ik begin met rekenen. Mijn buurman begint met schrijven.

Half 9, de school start. Als 8-jarig meisje stap ik de klas binnen. Vandaag is mijn spreekbeurt over dolfijnen. Mijn vriendinnetje houdt haar spreekbeurt over paarden.

Half 9, de school start. Als 12-jarig meisje stap ik de klas binnen. Ik kies op de Cito-toets bij vraag 1 antwoord A, terwijl het goede antwoord B had moeten zijn.

8 uur, ik fiets als 12.5 jarig meisje naar school. Ik draag vandaag een vest, t-shirt en spijkerbroek. De lerares draagt vandaag een jurk.

8 uur, ik fiets als 14 jarig meisje naar school. Ik neem het vakkenpakket Natuur en Techniek met muziek als keuzevak. In mijn klas van 30 zijn maar 3 anderen die ook muziek kiezen.

8 uur, ik fiets als 16 jarig meisje naar school. Ik speel trombone. Mijn overbuurman in het orkest speelt cornet.

8 uur, ik fiets als bijna 18 jarig meisje naar school. Ik weet dat ik straks weer moet kiezen.

 
1

Reacties

Pien zegt:

24/10/2010 om 13:22

superleuk stukje!

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...