Geschreven door Danielle
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend
1

Tentamen

Vorige week hebben we het cijfer van ons eerste tentamen gehad… een 8,5! Doordat ook onze inzet en ons labjournaal werd beoordeeld is het eindcijfer nog wel iets naar beneden, gehaald. Maar dan kom ik nog steeds uit op een 8. Echt mijn hoogste cijfer ooit, hier op de UU. Dit cijfer telt ongeveer voor 25% mee voor ons eindcijfer van dit blok, maar toch heb ik die eerste punten nu alvast binnen. Ik moet zeggen dat dat een lekker gevoel is.

Jammer genoeg was er al snel geen plaats meer voor dat lekkere gevoel, het volgende tentamen stond namelijk al voor de deur. Dus ondanks mijn drukke weekend (lekker tijd om te sporten) heb ik een hoop tijd besteed aan het afmaken van mijn labjournaal en me voorbereiden op het komende tentamen. En dat tentamen was vanmorgen… Echt een ontzettend moeilijke toets waar veel inzicht voor nodig was en daar kan je nou net niet voor leren. Hoe moet ik nou weer weten wat er gebeurt als een vergeetachtige onderzoeker twee stofjes verwisselt. Het enige wat ik dan kan bedenken is dat je het gewoon zelf test op het lab. En dan erbij, wat moet een vergeetachtige onderzoeker op het lab?!? Tegen de tijd dat die klaar is met zijn proef, weet die al niet meer wat hij aan het testen was.

En nu zit ik dus nog twee uur te wachten op het volgende hoorcollege. De inleiding van ons nieuwe thema. Maar goed, wat doen we ook al weer in die tussenuren, dat vergeet je echt als je ze een tijdje niet hebt gehad. Soms is het echt verdraaid moeilijk om te bedenken hoe je je tijd het beste nuttig kan besteden. (en als je wel weet wat je zou kunnen doen heb je daar meestal geen zin in, dus zit je toch maar met een paar medestudenten te kletsen).

Ik vraag me wel af hoe het volgende thema zou zijn. Van medestudenten die dit thema al hebben gedaan hoor ik echt ontzettend veel verschillende verhalen. Volgens de een ben je twee van de drie vrijdagen vrij. JIPPIE!!! Volgens de ander heb je echter iedere dag iets dat verplicht is en ben je soms niet eens voor vijf uur klaar. Iets dat in elk geval wel vast staat is dat het heel veel theorie wordt, ook al iets wat we eigenlijk niet meer gewend zijn. Dat gaat nog wat worden het volgende blok. Verder wijken de tijden iets af van wat we normaal gewend zijn. Bijvoorbeeld om een uur beginnen in plaats van om kwart over een. Dat gaat nog wat worden om in een kwartier lunchpauze te eten en van het ene naar het andere gebouw op de Uithof te rennen. Maar goed, er zijn al twee groepen die dit thema overleefd hebben, dus dan moet ik het ook aankunnen…

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

29/10/2010 om 16:37

oke... nogal saai

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...