Geschreven door Danielle
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend

Uitgeloot

Een tijdje geleden hebben we ons al weer in moeten schrijven voor de tweede periode. Aangezien ik in mijn tweede jaar zit hebben we nog maar weinig verplichte vakken. Vandaar dat we zelf twee vakken moesten kiezen (we hebben twee vakken per periode). De enige verplichting is dat we in de komende twee jaar 5 vakken uit 11 geselecteerde vakken moeten kiezen. Voor de rest zijn we overal redelijk vrij in.

Het kiezen voor het eerste vak was voor mij niet zo moeilijk. Dit is orgaansystemen geworden, een vak dat zich op het hart, de longen en de nieren richt. Ik heb hiervoor gekozen omdat de stof me gewoon heel erg interesseert en als bijkomend voordeel heb ik dan alweer 1 vak uit de 11 geselecteerde vakken gevolgd. Voor het tweede vak konden we kiezen uit biomembranen of signaaltransductie. Beide vakken vallen ook onder de 11 geselecteerde vakken, maar toch worden we verplicht een van deze twee te kiezen. Deze twee vakken lopen zeker aan het begin van de cursus parallel aan elkaar en lijken ook qua inhoud erg op elkaar.

Eigenlijk had ik niet echt een voorkeur en na de roosters te hebben bekeken heb ik uiteindelijk gekozen voor signaaltransductie. Met als belangrijkste rede dat ik de planning voor dit vak iets beter vond. Later hoorde ik ook nog eens dat de meeste masters liever hebben dat je het vak signaaltransductie hebt gevolgd dan biomembranen. Al met al was ik dus eigenlijk wel blij met mijn keuze. Totdat ik het volgende mailtje van de universiteit kreeg:

“Beste student(e), Hierbij kunnen wij je berichten dat je bent uitgeloot voor de cursus Signaaltransductie. Wij zullen je inschrijven voor de cursus Biomembramen.”

Ondanks het feit dat ik eigenlijk niet kon kiezen tussen biomembranen en signaaltransductie was ik toch aardig teleurgesteld. Maar gelukkig ben ik niet de enige en ik ben in een goede groep geplaatst. Althans, dat vind ik zelf. We weten nog niet wie er allemaal in welke groep zit, maar mijn groep komt in elk geval goed uit met het rooster en dat is ook wat waard.

Na mijn drukke practicumperiode heb ik er wel zin in om weer een periode ‘gewoon’ colleges te volgen. Nu krijgen we weer gewoon in grote groepen hoorcolleges, waardoor je iedereen weer wat vaker te zien krijgt in plaats van alleen je practicumgroep. Niet dat daar iets mis mee is, maar het is toch jammer dat je bepaalde medestudenten maar een paar keer ziet in een hele periode.

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...