Geschreven door Danielle
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend

Eindsymposium

Het is inmiddels bijna twee weken geleden dat we de eerste periode hebben afgesloten. Dit hebben we gedaan met een symposium waarop we onze onderzoeksvoorstellen aan elkaar hebben gepresenteerd. Aangezien er in totaal 20 onderzoeksvoorstellen zijn geschreven, mocht niet iedereen presenteren. 20 onderzoeksvoorstellen maal 15 minuten plus pauzes en tijd om te wisselen en tel maar uit hoe lang dit zou duren. Vandaar dat er tien onderzoeksvoorstellen geselecteerd moesten worden.

Voor de start van het schrijven van het onderzoeksvoorstel werden we in tien groepen van 8 tot 10 studenten verdeeld. Elke groep werd weer in twee subgroepen verdeeld met elk een eigen onderwerp. Van elke groep is het onderzoeksvoorstel van een subgroep gekozen gekozen. Het was hierbij de bedoeling dat niet onze begeleider het beste voorstel zou kiezen, maar een ander groepje studenten. Daarom hebben we twee dagen voor het eindsymposium ons onderzoeksvoorstel al gepresenteerd aan een ander groepje (van 8 – 10 studenten). Aangezien er van ons vier niemand wilde presenteren, gingen we loten en natuurlijk had ik het geluk om te mogen presenteren. Op zich ging de presentatie goed, maar jammer genoeg werd ons onderzoeksvoorstel niet gekozen. Wat volgens ons natuurlijk niet terecht was, maar de positieve kant hieraan was natuurlijk wel dat ik niet aan 120 mensen hoefde te presenteren.

Dan de dag van het symposium. Deze begon al goed (niet dus) omdat er schijnbaar op het allerlaatste moment besloten was het symposium ergens anders te houden. Hierdoor stond iedereen ’s morgens voor het verkeerde gebouw en konden we met zijn allen de bus of fiets pakken naar ons eigen gebouw. Gelukkig hadden we in de eerste pauze nog wel een klein goedmakertje. Onze cursuscoördinator was namelijk jarig en deelde daarom uit.

Maar goed, na deze rommelige start hebben we naar elkaars onderzoeksvoorstellen geluisterd en hier de beste uit gekozen, deze groep kreeg nog een leuke prijs. Dit is natuurlijk altijd leuk, maar we hebben ook ontzettend veel van deze dag geleerd. Elke groepje zat namelijk een eigen onderwerp zoals, Infection and immunity, Neuroscience and cognition, Cancer Genomics and developmental biologie en zo waren er nog veel meer. Hierdoor was iedereen in een bepaald onderwerp gespecialiseerd en door naar de andere presentaties te luisteren leerde je ook nog wat van de andere onderwerpen.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...