Geschreven door Danielle
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend

Compleet nieuwe cursus

Het is lang geleden dat ik iets geschreven heb, maar de tijd vliegt dan ook voorbij. We zijn nu twee weken bezig met een nieuw blok. Deze periode volg ik de cursussen Hemostase en trombose en communiceren via het DNA-lab. Bij de cursus Hemostase en trombose gaan we als het goed is alles leren over bloedstelping, bloedstolling en trombose.

Communiceren via het DNA-lab is een hele andere cursus. Bij deze cursus gaan we namelijk (in een groepje van drie studenten) verschillende interactieve lessen verzorgen op middelbare scholen. In deze lessen gaan we de leerlingen les geven over kanker en wordt er ook een practicum uitgevoerd. Dit practicum heeft betrekking tot DNA en de mutaties die daarin optreden bij het ontstaan van kanker. Een nadeel van deze cursus is de reistijd, we moeten namelijk vanuit Utrecht het hele land door. Enkele plaatsen waar we naartoe moeten zijn Leeuwarden, Den Helder en Venlo. Gelukkig zijn er ook nog plaatsen bij waarvoor we minder ver hoeven te reizen. Dat wordt dus een aantal keer op tijd opstaan.

Normaal gesproken hebben de studenten die deze cursus volgen eerst een week training en gaan ze daarna op pad. Echter, omdat de middelbare scholen in onze tweede week schoolvakantie hadden, hebben wij twee weken training gehad. Dit waren twee drukke weken. We hebben namelijk eerst zelf de les moeten volgen en we hebben de les gegeven aan ouders en vrienden. Dit om alles een keer geoefend te hebben en om te kijken of alles goed zou gaan. Er moet namelijk echt aan een heleboel dingen gedacht worden en de apparatuur is niet allemaal even gemakkelijk om te bedienen.

Andere dingen die we in deze twee weken geleerd hebben zijn een paar algemene dingen over lesgeven. Zoals hoe kom je de klas binnen, hoe check je of de klas je uitleg begrepen heeft, hoe zorg je voor orde, etc. Dit gaat dus een hele andere cursus worden dan de cursussen die ik tot nu toe gevolgd heb. Maar ik heb er wel ontzettend veel zin in, helemaal omdat wij met z’n drieën een ontzettend leuk groepje hebben. Toch fijn als het een beetje gezellig is als je vast staat in de file. ;)

Danielle - 2e-jaars studente Biomedische wetenschappen in Utrecht

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...