Geschreven door lotte
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in groningen
1

Practicum weken

De meeste mensen hebben nu herfstvakantie, maar helaas ik niet. Dat is een van de nadelen van de universiteit, je hebt alleen kerst- en zomervakantie wat ik toch wel erg jammer vind. Gelukkig heb ik ook geen herkansing anders had ik de kerstvakantie nog een tentamen moeten maken.

Dit is de tweede week van mijn practicum minimale cel. Wat ook een verplicht onderdeel is van de studie Life science and technology. De practica is heel anders dan de middelbare. Ze zijn namelijk veel leuker, de onderwerpen zijn boeiender en je hebt echt het idee dat je ergens mee bezig bent. Het vervelende is dat we van negen tot vijf op school zitten, wat toch wel hele lange dagen zijn. Vooral omdat ik gewend was om van negen tot een les te hebben.

Deze week ben ik begonnen met het onderwerp Genetica. Vorige week had ik celbiologie, wat ik leuker vond dan genetica. We hadden bij celbiologie een practicum over anti-kanker cellen, wat ik erg boeiend vond. Ook moesten we thuis alles voorbereiden en dan werden we voor het practicum overhoord. Bij geneticapracticum  gaat het heel anders en moeten we veel meer opdrachten maken. Deze opdrachten zijn lastig  en lijken ook totaal niet op de stof van de middelbare school.

Hierna nog een weekje biochemie en dan zitten de drie weken practicum er alweer op en moet ik aan de slag voor het volgende tentamen. Die de week erop volgt. Dit tentamen gaat over het onderwerp genetica en is gelukkig multiple choice.

 
Deze blog-post is geplaatst in:
1

Reacties

Anoniem zegt:

01/11/2010 om 20:19

Wow, klinkt allemaal heel spanned in zo'n week. Alleen jammer van je vakantie.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...