Geschreven door lotte
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in groningen
1

HET studentenleven

Zoals ik al had verteld ben ik dit jaar begonnen met mijn studie in Groningen. Voor het eerste halve jaar heb ik al boeken moeten kopen. Wat een lading zeg!

Ik moet colleges volgen van negen tot een, op zich prima tijden.  Het probleem is alleen dat ik daardoor moeilijk doordeweeks uit kan, aangezien je er alweer om negen uur moet staan. Toch zit ik bij een studentenvereniging,  wat super leuk is en een echte aanrader.

Tot nu toe heb ik drie vakken gevolgd; genetica, celbiologie en biochemie. Vorige week heb ik mijn eerste tentamen gehad, namelijk celbiologie. Het was gelukkig multiple choice. Voor het tentamen stond drie uur, maar bijna iedereen was al binnen een uurtje klaar. Toen was het wachten op de uitslag en gelukkig,  ik had hem gehaald! Voor aanstaande woensdag staat biochemie op het programma, helaas geen multiple choice, maar gelukkig wel minder stof om te leren. Het probleem is alleen dat ik van mijn studentenvereniging dinsdag een gala heb. Het schijnt zo leuk te zijn, dat je het niet mag missen. Dus ik ga er toch even heen, gewoon niet drinken en vroeg naar huis. Dan komt het vast goed met het tentamen.

Ook heb ik afgelopen woensdag mijn eerste werkcollege gehad. Ik had het alleen niet goed voorbereid dus het was lastig. Maar gelukkig wordt alles op internet gezet en kun je het zo terug lezen. Volgende week begint ook het drie weken durende practicum, de Minimale Cel. Tijdens deze drie weken, zit je vijf dagen van negen tot zeven op de universiteit. De practica, hebben te maken met de onderwerpen die je al als theorie al hebt bestudeerd.

Tot nu toe vind ik de studie en het studentenleven erg leuk! De studie zelf is niet moeilijk, het is goed te volgen, maar het is veel werk. Als je nog vragen hebt over de studie Life science and Technology of over iets anders, laat het me weten!

 
Deze blog-post is geplaatst in:
1

Reacties

Anoniem zegt:

22/11/2011 om 19:25

Welke vakken had je op de middelbare school?

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...