Geschreven door Lisa
Niveau VWO
Woont in onbekend
4

Mijn droom, piloot worden!

Al toen ik een jong meisje was, vond ik vliegtuigen erg leuk. Ik woon dicht in de buurt van vliegbasis Volkel en er vliegen dan ook regelmatig vliegtuigen over ons huis. Ik kijk ze dan helemaal na en fantaseer erover om zelf in zo'n vliegtuig te zitten; dat lijkt me echt het ultieme gevoel van vrijheid, zo hoog in de lucht. 

Bij de open dagen van de vliegbasis was ik dan ook natuurlijk van de partij. Die vele vliegshows vond ik geweldig en ook alle informatie nam ik maar wat graag in me op.

Laatst ben ik ook naar het Aviodrome geweest, dat was echt heel leuk. Je kon in allemaal vliegtuigen kijken en er stond zelfs een hele grote Boeiing. Daar kon je dan in de cockpit kijken, al die knopjes! Ik fantaseerde dat ik daar zelf zou zitten, dat lijkt me echt heel leuk!

Ook heb ik een paar schaalmodellen gemaakt (erg he?:P) van een F-16cockpit en ook van een F-16 zelf. Dit vond ik erg leuk om te doen, want je ziet zo alles in detail en je kunt je zo ook heel goed de plaats van de piloot voorstellen.

Al met al vind ik vliegen en vliegtuigen dus echt heel erg leuk. Ik weet dan ook al een hele tijd dat ik zelf ook piloot wil worden, dat lijkt me geweldig! We zijn nu met de studiekeuze bezig en als mensen mij dan vragen wat ik graag wil worden, zeg ik dat ik piloot wil worden. Mij lijkt zo'n kantoorbaan helemaal niks, de hele dag achter je bureautje... Veel mensen vinden het leuk dat ik piloot wil worden, mijn vriendinnen en familie vonden het ook heel leuk. Dit stimuleert mij nog meer om piloot te worden!

Ik ben nu dus heel vastbesloten om piloot te worden, ook al lijkt dat sommigen een 'mannenberoep'. Daar ben ik het trouwens helemaal niet mee eens, ik vind dat alles wat mannen kunnen, vrouwen zeker ook kunnen (en misschien wel beter! :P). Ik heb al veel informatie op internet opgezocht en ik ga ook binnenkort een open dag van de NLS bezoeken. Ik ga er alles aan doen om later piloot te worden!

 
4

Reacties

Lisa zegt:

08/10/2010 om 16:51

Jammer, waarom heb je het niet gehaald??
@Naomi - Ik ga nu ook naar de open dag van de KLS :)

Cindy zegt:

01/10/2010 om 10:21

Ik wilde zelf ook piloot worden en heb de selectie bij de KLS gedaan (helaas niet gehaald). Ik hoop dat het jou wel lukt! Succes!

Bonnie zegt:

29/09/2010 om 16:28

Ik heb echt precies hetzelfde! Een geweldig gevoel om in een vliegtuig te zitten. En inderdaad, familie en vrienden reageerden positief. Ik ga er net als jou - Lisa - alles aan doen om piloot te worden. Ookal is het dan een mannenberoep.

Romy zegt:

29/09/2010 om 12:11

Heei, later wil ik ook heel erg graag piloot worden. maar dan zou ik ergens studeren dan de NLS. Bij de KLS, omdat ik heel veel goede verhalen heb gehoord van mensen die de opleiding daar hebben gevold. Voor de meeste mensen is de KLS ook hun eerste keus, als ze niet door de selectie komen, gaan ze meestal naar de NLS of Stella aviation academy. Dus misschien moet je daar ook eens een kijkje nemen!

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...