Geschreven door Mehtap
Niveau VMBO
Woont in onbekend

Zoek.

Hoe vindt je nou eigenlijk een gepaste studie. Welke baan spreekt je het meest aan? Moet je te lang zoeken? Of neem je gewoon het bedrijf van je vader over?

Voor de meesten is het een dilemma om een studiekeuze te maken, ook voor mij. Ik wil zelf pilote worden, maar het lijkt me ook leuk om juffrouw te worden. Als je echt iets wilt, moet je er achter blijven staan. Je moet je vasthouden aan je standpunt. Het is moeilijk om je ergens aan vast te houden, terwijl je tussen meerdere keuzemogelijkheden zit te twijfelen. Maar ik spreek over een zekere droom. Je moet goed weten welke richting je in wilt. Soms heb je twee totaal verschillende richtingen.  Als je in zo een situatie zit, lijkt het meestal alsmaar moeilijker te worden. Maar problemen zijn er om opgelost te worden.

Als je twee richtingen hebt, waar je niet tussen kunt kiezen, zal je veel opendagen moeten bezoeken. Loop een keer binnen bij een basisschool en vraag of je een dagje mee mag kijken. Zoek naar snuffelstages. Maak contacten met mensen die jouw droombaan uitoefenen. Stel veel vragen over je droombaan. Lees en leer veel over je droombaan, en blijf niet gewoon zitten. En het allerbelangrijkste blijf actief zoeken.

Zoek naar iets wat jou het meest aanspreekt. Luister niet naar mensen die zeggen dat je het niet zou kunnen, want alleen jij kunt ervoor zorgen dat je het wel kan.

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...