Geschreven door Tamar
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht
2

Studeren in Zweden:)

 

Dit is alweer het laatste blok van het jaar! Nog een paar weekjes en dan hebben we weer ZOMERVAKANTIE! Ik heb er zoveel zin in! Lekker een paar weken helemaal niets doen en samen met vrienden van de zon genieten. Om dan naar Lund te gaan! Ik heb deze week namelijk te horen gekregen dat ik daar volgend jaar voor een half jaar mag komen studeren! Maar eerst moet ik hier nog van alles regelen; mijn baantje moet ik opzeggen, beurzen aanvragen, verzekeringen nakijken, mijn Engels verbeteren(a), een onderverhuurder zoeken voor mijn kamer, het laatste blok + herkansingen nog maken... Wha! Het wordt nog druk bijna. Maar ik heb er vooral veel zin in. Ik ga gewoon een half jaar in Zweden wonen en studeren. Dat had ik nooit verwacht toen ik begon met studeren, maar vind het een geweldige kans. Onze faculteit heeft een uitwisselingscontract met de Universiteit in Lund, ze hadden dus al enkele cursussen op niveau beoordeeld, het aantal ECTS toegekend en een vast aantal plekken gegarandeerd beschikbaar voor studenten van hier. Er waren dit jaar echter teveel inschrijvingen, vier, terwijl er drie gegarandeerde plekken zijn. Gelukkig hebben ze nog een extra plek weten te regelen, zodat we nu allevier kunnen gaan.

 

Onze opleiding gaf tijdens het eerste jaar al voorlichtingen over de mogelijkheden voor studeren in het buitenland tijdens je bachelor. De mogelijkheden zijn groot... Onze faculteit heeft met 3 universiteiten (in Zweden, Noorwegen en India) uitwisselingscontracten, zodat er gegarandeerde plekken zijn. Maar er zijn daarnaast natuurlijk veel meer mogelijkheden. Je moet, als je zelf op zoek gaat, natuurlijk wel veel zelf regelen, maar het is echt waard! Want wanneer krijg je anders de kans? Na je studie ga je niet snel opzoek naar zoiets en zal je toch eerder gewoon op vakantie gaan naar een ander land. Juist ook het studeren en het samen wonen met andere internationale studenten in een studentenhuis is een unieke manier om een land beter te leren kennen :)

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:
2

Reacties

Anoniem zegt:

11/08/2011 om 21:42

Hee! Hoe kom je erbij om in Zweden te gaan wonen? En weet je al wanneer je erna toe gaat om te studeren? Ik ben er nu op vakantie en het is echt een supermooi land en de mensen zijn erg aardig en gastvrij:)

Anoniem zegt:

29/05/2011 om 16:46

Wat vet!
Ik droom er ook van om in Zweden te gaan wonen als ik wat ouder ben. Ik zit al helemaal te fantaseren hoe mijn huisje eruit gaat zien enzo. Ik weet zeker dat ik ook ga studeren in Zweden. Leuk dat je ook zo van Zweden houd.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...