Geschreven door Tamar
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht

Molecular Medicine

Er zijn weer 15 ECTS binnen!! Deze cursus had je gehaald als je 60% had en dat had ik ook precies. Maar ik ben zo blij! Ik vond de toets op zich niet moeilijk, alleen soms was het wel lastig om iets in het Engels vrij precies uit te leggen. Ik hoorde ook dat de cursusleider vrij streng had nagekeken, en dat ze soms bij vrij algemene vragen een veel gedetailleerde antwoorden wilde hebben.... Laat ik daar nou net niet goed in zijn. Ik heb vaak zoiets van, dit begrijp je toch wel? Waarom moet ik het helemaal in detail uitschrijven :P  en dat werd soms nog eens versterkt door de vrij open  manier van vraagstelling. 

Ik ben nu begonnen met mijn nieuwe en ook laatste cursus hier in Zweden: Molecular Medicine. Heel anders dan Cell and tissue culturing omdat we nu helemaal niet in het lab komen. Het is eigenlijk een cursus die over 2 blokken doorloopt, maar omdat ik hier maar tot februari blijf volg ik een verkorte versie. De andere studenten werken in een lab elke maandag en vrijdag. Omdat ik er dus maar 10 weken ben, is het meer werk voor het lab om mij in te werken en zou ik te weinig tijd hebben om echt een onderzoekje op te zetten, waardoor we ik dus vrij ben als de rest in het lab werkt. Ik moet wel een paar keer een essay inleveren, iets wat voor de rest dan niet verplicht is. Verder hebben we elke week colleges over wisselende onderwerpen als kanker, gentherapie, stamcellen, HIV en nog meer onderwerpen.

Elke week wisselen we van onderwerp. Tijdens zo’n week hebben we ook 2 groepsmeetingen waarin we of artikelen moeten bespreken die betrekking hebben op het onderwerp van de week of krijgen we een cases die bij het onderwerp aansluit. Tijdens de meetingen overleggen we en kunnen we vragen stellen aan de tutor of aan elkaar. Uiteindelijk geeft elke groep dus een presentatie over het door hun behandelde deelonderwerp. Het was in het begin vrij lastig om de artikelen snel te lezen en er dan ook de hoofdpunten uit te halen. Het waren vaak geen reviews, maar echt artikelen over het onderzoek zelf.  Ik merk wel dat het lezen nu veel sneller en makkelijker gaat. Ook vind ik het presenteren niet meer zo eng of spannend. Na de meetingen heb je al zoveel over het onderwerp gepraat dat je vrij goed weet wat je wil gaan zeggen. En doordat tijdens de  meetingen natuurlijk ook Engels wordt gesproken is dat ook niet zo’n probleem meer. Het onderwerp van deze week is kanker, en ik moet zeggen het is vrij veel herhaling, omdat ik in mijn eerst jaar al een keer een project over kanker heb gehad. De artikelen die ik nu moet lezen en ook begrijpen zijn alleen wel een stukje lastiger, dus saai is het zeker niet;)

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...