Geschreven door Tamar
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in Utrecht

Terug in Utrecht

Mijn exchange naar Zweden zit er alweer op! Ik ben al 2 weken bezig in Utrecht! Het gaat allemaal zo snel. Ik moest hier eerst wel weer wennen, het is erg fijn om al mijn vrienden weer te zien en mijn oude kamertje. Maar ik mis mensen van daar ook ontzettend en Lund zelf!

 

Ik volg nu de cursussen advanced Neuroscience en communiceren via het DNA-lab. Vooral aan het laatste vak ben ik nu veel tijd kwijt. We reizen met zijn 3-en door heel Nederland langs verschillende middelbare scholen waar we een practicum geven: De taal van de tumor. We leggen uit hoe kanker kan ontstaan, welke therapieën er beschikbaar zijn en voeren samen met de klas DNA-onderzoek uit. We gaan namelijk met behulp van de resultaten hiervan de arts adviseren welke therapie mevrouw X uit de cases het beste kan krijgen. We maken lange dagen omdat we soms erg ver weg les moeten geven en daardoor ook in de dagelijke files komen, erg fijn. Les geven is veel moeilijker dan ik dacht. Je moet alles zo uitleggen dat iedereen het kan volgen, maar ze ook een beetje uitdagen om zelf over dingen na te denken, en dat op zo’n manier dat je de interesse houdt en leuk. Omdat we nu nog niet zo lang bezig zijn en we elke keer weer een andere klas krijgen is het nog lastig om het niveau in te schatten en je daaraan aan te passen. Je gaat ook zo op jezelf letten, wat doe ik met mijn armen? Hoe sta ik eigenlijk normaal? En begrijpen ze me echt wel of zeggen ze allemaal maar braaf ja om verder te kunnen? Gelukkig geven we met zij 2-en les en vullen we elkaar al aardig aan. Hopelijk gaat dat over een paar weken helemaal top! Het is wel leuk om een keer zo’n andere cursus te volgen.

Want bij Advanced Neuroscience ga ik nu alleen maar naar colleges en begin ik over een paar weken pas met de practica. Ik vind het wel interessant en ik weet ook bijna zeker dat ik volgend jaar de master Neuroscience and cognition in Utrecht wil gaaan volgen. Die master of er een jaartje tussen uit. Lekker reizen, werken, talen leren, ervaring op doen. Zowel profesioneel in een lab als ‘levenservaring’. Door Lund heb ik het idee dat ik best voor mezelf kan zorgen, waar ik ook ben. En ik ben steeds enthousiaster geworden over het studeren/werken in het buitenland. Voor 1 april moet ik me alleen inschrijven voor een master, dus voor die tijd heb ik nog wel wat beslissingen te maken;)

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...