Geschreven door Danielle
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend

De studiemarathon is begonnen!

Een NOS-wagen voor de deur. Ik loop het gebouw binnen en zie alleen maar pers. Ik tel drie cameraploegen van RTL, de NOS en het ANP, ik zie mensen met kladblokjes, overal liggen microfoons... Welkom bij de Studiemarathon, een half uur voordat het eerste college begint. Verslaggevers kijken om zich heen, zoekend naar studenten. Ik ben amper binnen of ik sta al voor de camera van het ANP als een echte langstudeerder.

Een half uur later drukt Yvonne van Rooij samen met Max Patelski van het actiecomité op de rode knop. We zijn begonnen! Jacqueline Cramer verzorgt het eerste college. De oud-minister weet een publiek van 50 studenten en 10 persmensen een uur te boeien met een college over duurzaam innoveren. Ze deelt veel persoonlijke ervaringen, die anekdotes maken het ook toegankelijk voor mensen die niet zo veel met 'duurzaam' hebben (ik dus). Met een klein oog spiek ik op de livestream: 30 viewers. Niet verkeerd. 

Vervolgens begint een college van een kinderarts. Het gaat over piepende kinderen. Voor iemand die niet van Geneeskunde houdt en die ronduit een hekel aan kinderen heeft niet echt een aanlokkelijk idee. Toch was het ontzettend interessant om eens te horen hoe je nu vaststelt of een kind 'gewoon piept' omdat de luchtwegen te klein zijn of dat het kind echt astma heeft.

Van de piepende kinderen gaan we naar opiniepeilingen. Een leuke, jonge docent voorspelt de zetelverdeling in de Eerste Kamer. Erg interessant om te zien hoe peilingen tot stand komen en waarom Maurice de Hond betrouwbaar is, of eigenlijk niet zo heel erg betrouwbaar.

De zaal zit inmiddels overvol. Om elf uur begint een college over Hannah Arendt wat gegeven wordt door een hoogleraar die populair is. Bovendien is het een normaal eerstejaarscollege. Gelukkig is er een extra zaal waar óók colleges worden gegeven. Ik verhuis daar naar toe. Super leuk, een college over retorica en logica in politiek en wetenschap. Weer een goede, enthousiaste docent. Wat is het eigenlijk leuk om colleges te volgen!

Ik wil daarna eigenlijk even wat gaan eten. Dan zie ik dat het volgende college gaat over economie van het onderwijs. Omdat we nog steeds in de 'kleine zaal' zitten is de opkomst laag: we zitten meer vier studenten. Bijna privé-onderwijs, erg interactief en super interessant.

Nu moet ik eigenlijk naar huis. Ik moet nog van alles doen en wil vanavond ook nog wat uurtjes college meepakken. Maar er komt zo een Kamerlid van de PvdA die ik wil graag wil zien.... en er staat nog veel meer leuks op het programma. Ik blijf nog even, denk ik!

(Foto: DUB)

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...