Geschreven door Danielle
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend

Nachtelijke update

Goedemorgen! Het is net zeven uur geweest en de stemming zit er nog goed in. In de zaal zitten nog 38 studenten te luisteren naar een college over alternatieve geneeswijzen bij dieren (en dan de categorie 'koeien, geiten en andere landbouwdieren'). De harde kern zit er vanaf negen uur gisteravond. Vanaf middernacht puilde de zaal echt uit. Prachtig om te zien toen ik midden in de nacht voor een paar uurtjes slaap naar huis fietste: mensen in de vensterbanken, op de grond en staand in de deuropening van de zaal. Langsfietsende studenten besluiten spontaan om ook nog even te gaan kijken. Die blijken nu nog in de zaal te zitten.

Vijf uur later zijn er dus nog steeds mensen. Het weer helpt ons nu mee: omdat het hard regent besluiten studenten 'dan maar tot negen uur te blijven'. De afwisseling helpt ook. Het ene moment gaat het over koeien die dood gaan doordat ze op hun eigen uiers staan (ik verzin het niet), het volgende moment komt er iemand van de organisatie binnengerend met een telefoon aan het oor: of we voor 3fm even 'goedemorgen' willen roepen. Ja, de pers laat ons niet met rust.

Inmiddels komt ook de organisatie weer tot leven. Het inzakmoment is achter de rug. Veel mensen hebben de hele nacht niet geslapen, maar de energie vanuit de collegezaal dringt nu ook door in de bibliotheek waar het epicentrum van de organisatie zit. Er is diepe bewondering voor alle studenten die er nog zitten, maar ook voor bijvoorbeeld de huismeester die gisteren van zeven uur 's ochtends tot negen uur 's avonds heeft gewerkt en die er nu ook al weer is. De ondersteuning vanuit alle medewerkers hier is fantastisch. Net als de colleges. Ik ga denk ik nog even luisteren!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...