Geschreven door Emma
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend
1

De nacht is begonnen

De nacht is gevallen. In het torentje in Den Haag is het inmiddels donker maar in zaal D1.09 van de Oudemanhuispoort brandt nog licht. De zaal zit vol met studenten die college na college na college volgen – niet slapend of onderuitgezakt, maar aandachtig, meedenkend en ook meelachend, want de sfeer zit er nog steeds goed in. Sterker nog: de sfeer wordt steeds beter. Het applaus klinkt veelvuldig (vooral na opmerkingen richting het Kabinet) en er worden goede vragen gesteld.

Op dit moment verteld prof.dr. Karel Gaemers over ‘het ongrijpbare neutrino’. Al eerder is gebleken dat er meer alfa’s en gamma’s in de zaal zitten, dus dit is niet het makkelijkste onderwerp. Toch is men geïnteresseerd, dat bleek ook toen een student na tien minuten vroeg: ‘wat is nu eigenlijk een neutrino?’. Gelukkig wordt het ons goed uitgelegd.

We hebben nog een kleine acht uur en dus een lange nacht te gaan, gelukkig kan ik me verheugen op enkele leuke colleges. Om 2 uur zullen wij alles horen over de ‘McDonaldisering van de universiteit’ en om 7 uur ’s ochtends zal niemand minder dan Edgar du Perron ons een college geven genaamd ‘onze grondwet verdient een nog beter slot’. Punten waar ik me op inkakmomenten op kan verheugen. Maar het beste middel tegen inkak momenten blijft natuurlijk een bomvolle zaal studenten om elkaar op de been te houden, blijf dus allen komen!

 

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

20/01/2011 om 09:41

Ik vind dit echt niet kunnen. Ja, je weet wel waar ik op doel.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...