Geschreven door Tessa
Niveau Wetenschappelijk onderwijs
Woont in onbekend

De laatste loodjes

24 uur college volgen; of eigenlijk: 72 uur college volgen. Daar komt een hoop geregel en gespeculeer bij kijken. Is professor X op tijd? Werkt de presentatie van politicus Y wel? Zijn er wel mensen midden in de nacht? En hoe houden we iedereen wakker? Maar nu het ochtendgloren aanbreekt, durft de organisatie van Amsterdam stellig te zeggen dat de 24 uur durende marathon gaat slagen. Nog een paar uur te gaan en dan sluiten we de marathon af!

Hoogleraren, docenten en politici waren razend enthousiast. En dat zorgde weer voor enthousiaste studenten. Tot vier uur zat de collegezaal bomvol. Studenten hingen werkelijk aan de lippen van sociologiedocent Bart van Heerikhuizen, meermaals genomineerd voor de Docent van het Jaar-prijs. Van Heerikhuizen sprak over de McDonaldisering van de universiteit, en kreeg na zijn college het langste en hardste applaus van alle sprekers. Maar naast enthousiast waren de sprekers op tijd en werkte de techniek mee, op een paar tl-lichten na.

De onzekerheid of er wel mensen zouden komen in het holst van de nacht is dus voor niets geweest. Er waren studenten - zeer opgetogen studenten - en ze zijn wakker gebleven! Koffie, Redbull, tosti’s, roze koeken, chips en jus d’orange hebben hen de nacht doorgesleept. En natuurlijk, niet te vergeten, de inspirerende sprekers die het belang van kwalitatief goed onderwijs hebben onderstreept.

Momenteel verdedigt prof. dr. Edgar du Perron het democratisch fundamentalisme. Daarna zal prof. dr. Jos Biemans ons vertellen over de belangrijkste uitvinding van de westerse mens. En dan, dan wordt deze fantastische marathon afgesloten.

Slaap lekker allemaal en tot vrijdag in Den Haag!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...