Geschreven door Anne
Niveau VWO
Woont in onbekend
4

Hallo

Hallo, 

Ik ben Anne, een 15-jarige-internationaal-gerorienteerde-student. Ik zit dan ook op school op de internationale school in Hilversum. Heb de eerste twee jaar van mijn middelbare schooltijd doorgebracht op het gemeentelijk gymnasium (ook in Hilversum), maar ben na het tweede jaar toch van school veranderd. Het lag niet aan de cijfers, niet aan mijn vrienden, niet aan de (in mijn opinie fantastische) sfeer van het gymnasium, niet aan de docenten en ook niet echt aan het onderwijs op het gymnasium. Waar het wel aan lag? Het feit dat tijdens die 15 jaar die ik te besteden had ik in een 100% nederlandse samenleving ben opgegroeid. Door regelmatig te reizen en de plotse verhuizing van mijn vader naar Spanje had ik wel een beetje door dat er meer was dan de 'straight forward' nederlandse cultuur. Ik ben naar de open dag geweest van de ISH (International School Hilversum) en het viel me absoluut niet tegen! 

Toen ik vroeg of ik me misschien kon inschrijven voor de school kreeg ik echter te horen dat er geen plek meer was voor mijn jaar. Toen heb ik me voorbereid op nog een jaar gymnasium. Ik veranderde van klas en kreeg er tijdens de zomervakantie echt weer zin in! Toen kreeg ik 3 dagen voor dat school weer begon een emailtje waarin stond dat er een plekje vrij was gekomen op de ISH. Na een lang gesprek met beide ouders heb ik er voor gekozen het maar over me heen te laten komen. 

Het is nu meer dan anderhalf jaar verder, en ik verbaas me er over hoe veel er kan veranderen in zo weinig tijd! Niet alleen ben ik als persoon er enorm op uit gegaan (veel geleerd van mensen over de hele wereld), ook heb ik weer een nieuwe droom: de United World Colleges. Een vereniging van 13 scholen, verspreid over de hele wereld, waar ik eventueel de laatste twee jaar van mijn internationale onderwijs af zou kunnen ronden in het buitenland! Natuurlijk de ultieme uitdaging voor iemand zoals ik! Ben laatst naar de open dag geweest en ik was gelijk verkocht! Alle inschrijf formulieren gedownload, ingevuld, geprint en opgestuurd en de week van 21 februari krijg ik te horen of ik naar de volgende ronde ben! Zo spannend dat elke keer dat ik er aan denk de adrenaline door mijn lijf giert. 

Anne

 
4

Reacties

Anoniem zegt:

08/02/2011 om 13:28

zo je ziet er erg goed uit anne, xx

Anne-Margreet zegt:

05/02/2011 om 18:54

Hoi Anne!

Ik schrijf toevallig ook blogs hier voor tkmst.nl, en ik heb van 2008 tot 2010 op Li Po Chun United World College zeten! Ik wens je heel erg veel succes met je aanmelding, en het kan best zijn dat ik je gezien heb tijdens te open dag. Ik heb toevallig een blog geschreven toen ik daar zat voor 2 jaar, www.annemargreetsas.waarbenjij.nu ;) - mocht je het willen lezen.

Succces!
Anne-Margreet

Anoniem zegt:

31/01/2011 om 17:11

wow, ik wou dat ik wist wat ik wil.

Anoniem zegt:

31/01/2011 om 13:37

hee anne intressant verhaal!

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...