Geschreven door Jamie
Niveau HAVO
Woont in Uitgeest
2

Eindelijk weet ik wat ik wil, en nu?

Na maanden, nee, járen dubben en rondkijken uiteindelijk toch een studie gevonden die perfect bij me past.

Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Jamie, 16 jaar, woon in Uitgeest en ga in Castricum naar het Bonhoeffer college. Ik heb de eerste drie jaar VWO gedaan, wilde na die jaren toch meer vrije tijd en ben naar HAVO 4 gegaan. Moeilijke keuze, maar deze keuze is uitgepakt tot een van de beste die ik ooit heb gemaakt. Ik ben gek op paarden, en heb er zelf ook twee: Antha en Daya. Een van beide moet sowieso mee naar de plaats waar ik ga studeren. Verder luister ik veel muziek, alles tussen rock en metal in zo´n beetje. Ik ga graag uit met vrienden, en bandjes kijken vind ik ook erg leuk.

Maar, back to the story. In eerste instantie wilde ik altijd al dierenarts worden, maar toen ik in 3 VWO een stage liep bedacht ik me van de een op de andere dag. Ik vond het heel leuk, maar al dat bloed en de dingen die je moet doen, nee het werd geen dierenarts opleiding. Dus ik ging wat verder zoeken, en kwam uit bij enkele therapieën, jammer genoeg had je bij al die opleidingen een vooropleiding nodig. Het laatste jaar verdiep ik me steeds meer in de paardensector, ga naar grote evenementen, rijd op grotere concoursen, ga naar grote shows. Ik ben bij wat grote fokkerijen en stoeterijen geweest, en kwam erachter dat ze daar heel interessant werk doen. Veel management, maar alles gecombineerd met paarden, ontzettend leuk. Ik ben wat gaan kijken naar studies in die branche, en kwam erachter dat je met paard management studies ook grote evenementen en dergelijke kan gaan organiseren, een hele brede opleiding dus. Je hebt ook veel studies paarden houderij, maar dat was net iets anders dan ik wilde. CAH Dronten, Stenden Emmen en van Hall Larenstein Wageningen bieden de studie aan die meer met management is.

Bij het CAH Dronten ben ik laatst wezen kijken, een erg leuke school en de mensen zijn er heel vriendelijk en open. In eerste instantie had ik als 'randstad-mens' zoiets van: God, wat boers hier allemaal. Maar deze school staat me zeker aan.

Zaterdag 19 maart ga ik kijken bij Stenden Emmen. Dit is een iets meer economische studie, maar ik ben benieuwd.

 

See You <3

 
2

Reacties

Jamie zegt:

12/04/2011 om 21:04

Ik weet het, ;D
maar ik kom al van het VWO, en ben vanwege mijn vrijetijd toch naar HAVO gegaan. Als ik na dit jaar dan uiteindelijk MBO ga doen worden mijn ouders daar niet vrolijk van :P
Wel bedankt voor de tip!

Hoe bevalt jou die opleiding als ik vragen mag? [:

Anoniem zegt:

01/04/2011 om 10:30

Heej Jamie,

Ik doe zelf ook een paardenhouderij opleiding inclusief management, maar dat is gewoon in Alkmaar op het Clusius College. Is ook een hartstikke leuke school:D Maar het is wel MBO opleiding. Maar dan kan je gewoon met overgangsbewijs van 4 HAVO dan kun je direct naar het MBO dan hoef je niet de HAVO helemaal af te maken.

Het is maar een tip!
Hoor het wel van je.

Groetjes.!

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...