Geschreven door Jamie
Niveau HAVO
Woont in Uitgeest

Stenden Emmen, in één woord geweldig

19 Maart zat ik om half 9 's ochtends in de auto om 3 uur naar Emmen te rijden. Een rot eind, maar aan het eind van de dag was het zeker de moeite waard. Ik ging naar de open dag van Stenden Hogeschool. Een school met meerdere locaties in binnen- en buitenland. Ze bieden vele opleidingen waaronder commerciële economie - horse business management. Dus ik, met mijn paarden-opleiding idee, moest daar kijken.

We kwamen aan bij een aardig grote school. Het was vrij vaag waar de ingang was, maar toen we een knal roze loper tegen kwamen wisten we dat we goed zaten. Bij de ingang stonden studenten die tassen uitdeelden en je registreerden. Het viel me op dat de meeste van hen een Duits accent hadden. Toen ik er naar vroeg werd er heel open gereageerd, er zitten veel Duitsers op deze school. Ze hebben voordat ze op deze school begonnen een snelcursus Nederlands gehad, en ik moet zeggen, het klonk zeker goed!

In het midden van de school was een plein met computers. Daar stonden wat stands van studies met studenten erachter. Op die stands stonden schoolboeken, werkstukken en brochures uitgestald. Op dat plein stond ook de studenten vereniging. De enige van heel Drenthe wel te zeggen. Ongelovelijk, maar waar, Dionysus is echt de enige.

Over andere ruimtes stonden de soorten opleidingen verdeeld. Bij commerciële economie stond de stands van horse business management. Er lagen interessante boeken en mooie verslagen over uiteenlopende onderwerpen. Na wat gesproken te hebben met een studente die van VWO kwam en het 1e en 2e jaar in één deed zijn we naar de presentatie gegaan.

Het was een goede presentatie. Er stond een lerares voor de klas en er stond een scholiere bij die haar soms aanvulde. Je kon zien dat het een prettige samenwerking was. Ze vertelde dat je de eerste twee jaar van de opleiding gewoon het standaard commerciële economie progamma volgd. Wel kan je een hippisch side-progamma erbij volgen. Daar krijg je leuke clinics, bezoek je grote evenementen en krijg je af en toe een lezing van iemand uit de hippische sector. In dat jaar volg je een stage, dit kan een economische stage zijn, ook op een hippische bedrijf. Pas na die twee jaar krijg je het stuk Horse business management. Ja kan op dat moment ook nog overstappen naar één van de andere majors. Met Horse business management ga je je verdiepen in de paarden, krijgt grote opdrachten waar je vaak in groepsverband aan werkt en kiest nog enkele 'vakken' die met paarden te maken erbij. Ook volg je weer een stage, dit keer op een hippisch bedrijf, maar het mag niet als stalhulp o.i.d. Aan het einde van deze 4 jaar krijg je de titel Bachelor of commerce - Horse business management. Je bent dan dus een econoom met een specialisatie in de paarden sector. Je kan later dus alle kanten op.

Als ik deze studie vergelijk met de studie die het CAH aanbied krijg ik toch echt het idee dat de Hippische berijfskunde van het CAH een MBO opleiding met een HBO labeltje eraan is. Ze waren daar heel anders gediciplineerd, en gaven mij meer het idee dat dit voor hun een paar leuke jaren zijn en dat ze daarna wel weer zien wat ze gaan doen. In de studie van Stenden zie ik voor mezelf meer toekomst. Mede doordat het meer structuur biedt, wat ik toch wel nodig heb, anders ga ik veel te veel andere dingen doen naast school en blijf ik zitten.

Zaterdag 9 april ga ik naar Vna Hall Larenstein in Wageningen. Ik ben benieuwd!

 

xo <3

 
Deze blog-post is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...