Geschreven door bnijssen
Niveau onbekend
Woont in onbekend
4

Studiekeuze

Op mijn veertiende wist ik het zeker; na de middelbare school ga ik Journalistiek studeren. Artikelen schrijven, mensen interviewen en me verdiepen in de actualiteit. Door het bezoeken van informatieavonden kwam ik er echter vrij snel achter dat de opleiding Journalistiek toch niet helemaal bij me zou passen. Ik zocht een opleiding waarbij ik me nog iets breder kon oriënteren. Ik wilde graag schrijven, maar het leek me ook leuk om meer te leren over marketing, vormgeving en online media. Het maken en onderhouden van mijn eigen websites hoorde namelijk al vanaf mijn twaalfde tot mijn favoriete bezigheden.

Op een middag besloot ik om de Beroepenkrant er bij te pakken en deze maar eens grondig door te nemen. Markeerstift in de aanslag en strepen maar. Het is toch heel fijn om een beeld te krijgen van eventuele functies die je kunt vervullen na het afronden van een opleiding. Uiteindelijk kwam ik zo wel drie keer bij de opleiding Media, Informatie & Communicatie (MIC) terecht. Beroepen als (web)redacteur, journalist, producent en marketingmedewerker verwijzen alle naar deze opleiding. Ik had alleen nog nooit van deze opleiding gehoord. Mijn zoektocht kreeg dus nog een vervolg op het internet.

Al vrij snel kwam ik bij de juiste informatie terecht. Ik kwam erachter dat het een brede opleiding is met vakken van spelling en stijl tot bedrijfseconomie. Met als uiteindelijk doel: mediaprofessional worden. Dat laatste klonk goed; me inschrijven voor deze opleiding, leek me dan ook de eerste en enige juiste stap naar een carrière in de mediabranche.  In de volgende blog zal ik vertellen over het propedeusejaar van deze opleiding.

Bo (20 jaar) volgt de opleiding Media, Informatie & Communicatie in Amsterdam. Ze schrijft weblogs over haar ervaringen op school. Heb je vragen? Reageer dan op deze blog.

 
4

Reacties

Dionne zegt:

21/04/2011 om 16:33

MAAR DAt IS gewoon reclame dat snap je wel.

Anoniem zegt:

20/04/2011 om 20:58

Ik vind helemaal niet dat er reclame wordt gemaakt, want hij/zij noemt helemaal geen scholen ofso.

TKMST Media zegt:

20/04/2011 om 08:29

Of is het gewoon een student die blij is met haar studiekeuze?

Anoniem zegt:

19/04/2011 om 21:41

Ik krijg het gevoel dat hier reclame wordt gemaakt...

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...