Geschreven door bnijssen
Niveau onbekend
Woont in onbekend
1

Tweede jaar MIC

Het moment was aangebroken; ik moest gaan kiezen voor een afstudeerprofiel. Dit afstudeerprofiel volg je drie jaar lang, dus het was erg belangrijk dat ik op dat moment voor het juiste profiel koos. Dit maakte het dan ook een redelijk lastige keuze. Na lang twijfelen heb ik uiteindelijk gekozen voor het profiel Redactie/Mediaproductie (RMP). Eigenlijk wist ik aan het begin van het eerste jaar al dat ik dit profiel zou gaan kiezen, maar tijdens datzelfde jaar kreeg ik ook steeds meer interesse in de reclame- en communicatievakken. En die vakken kun je alleen volgen bij het profiel Reclame/Marketing/Communicatie (RMC). Uiteindelijk heb ik toen toch gekozen voor mijn eerste ingeving, want voor de schrijf- en journalistieke vakken heb ik twee jaar geleden voor deze opleiding gekozen. 

Het jaar begon meteen met een leuk vak: Medialandschap RTV. Tijdens dit vak mag je met je groepje een eigen radioprogramma en televisieshow bedenken en ook echt maken. Elk groepslid krijgt een rol, van cameravrouw tot regisseur, of zelfs presentator. Uiteindelijk kon je je eigengemaakte radioshow ook terugluisteren en de televisie-uitzending kon je natuurlijk ook terug zien. Erg leuk! Andere vakken in de eerste periode waren beeldredactie (alles over beeld & fotografie), bureauredactie (teksten schrijven en controleren) en marketing. 

In de tweede periode wederom geen project, maar wel groepsopdrachten. Naast het vak Indesign (publishing programma), leerden we in deze periode alles over de boekenwereld. Zo leerde je alles over de ontwikkeling van een papieren product, van idee tot uiteindelijk product. Tijdens het vak Fondsvorming moest je een boek (uit het buitenland en dat nog niet uitgegeven was in Nederland) aanbevelen aan een bepaalde uitgeverij. Voor dit boek moest je ook nog een cover ontwerpen.

Tijdens de derde en tevens laatste lesperiode van dit jaar krijg je voor het eerst weer een project. Bij dit project bedenk je een nieuw concept voor een bepaalde doelgroep. Dit concept moet zowel geschikt zijn voor een website, als voor een tijdschrift. In het derde jaar ga je dit concept ook daadwerkelijk ontwikkelen. Naast dit project kreeg ik nog het vak Journalistieke basisvaardigheden (alles over de actualiteit) en Trends in de Media. Naast het volgen van deze vakken, ga je ook hard aan de slag om een stage te vinden. In de laatste periode van dit jaar ga je namelijk voor het eerst stage lopen. Gelukkig had ik al vrij snel een stage gevonden. Inmiddels ben ik beland in de laatste periode en loop ik sinds vier weken stage. 

Bo (20 jaar) volgt de opleiding Media, Informatie & Communicatie in Amsterdam en is momenteel 2e jaars studente. Ze schrijft weblogs over haar ervaringen op school. Heb je vragen? Reageer dan op deze blog.

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:
1

Reacties

Anoniem zegt:

14/11/2011 om 19:54

Hoi! Leuk stuk heb je geschreven over jouw tweede jaar!
Ik heb alleen nog een vraagje, want ik ben zelf op dit moment propedeuse student op het MIC. Deze opleiding ben ik eigenlijk voor rmp gaan doen, maar ik ben de laatste tijd gaan twijfelen aangezien ik bang ben dat ik het niet creatief genoeg vind. Vormgeven vind ik namelijk ook erg leuk, en dit in combinatie met dingen bedenken. Wat vind jij zelf? Vind jij het creatief, of moet je naar creatief bij rmp een beetje 'zoeken'?

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...