Geschreven door Nick
Niveau VWO
Woont in Sittard
2

Verstand of gevoel?

Hallo allemaal,

Ik zit op gymnasium 4, en er wordt op onze school al flink aangespoord om een duidelijke studiekeuze te maken. Dit heeft me aan het denken gezet: ik zit dus op gymnasium, maar ik weet niet of ik - zoals de overgrote meerderheid - naar de universiteit wil. Een vriendin vindt me stom dat ik mijn toekomst vergooi. Ik zou het wel kunnen, maar mijn hart ligt meer bij de artistieke kant; theater, televisie, journalistiek, enz. Dit is jammer genoeg alleen op HBO-niveau te doen.

Moet ik nu mijn verstand volgen en naar de universiteit gaan, of moet ik naar mijn gevoel luisteren en een artistieke HBO-opleiding doen, waarmee ik een onzekere toekomst krijg?

Groetjes Nick

 
2

Reacties

Nick zegt:

28/04/2011 om 12:01

@Mike

Bedankt voor je reactie, fijn om te weten dat ik niet de enige ben met dit probleem. Je hebt gelijk, maar wat misschien ook een tip voor jou is: op de universiteit zijn er ook verschillende studies te vinden met deze kant op: Televisiewetenschappen ofzo, maar op een HBO-opleiding heb je idd meer praktijkervaring.

Ik ga er sowieso heel goed over nadenken, en ook naar open dagen. Dan krijg ik denk ik het beste beeld over wat ik het liefste wil. To be continued, jullie horen het nog!...

Mike zegt:

13/04/2011 om 17:06

Hallo,
Ik zit nu zelf in 5 VWO en zit met hetzelfde probleem als jij. Mij trekt een HBO-opleiding veel meer, vooral doordat je dan meer praktijk hebt. Ook zie ik echt tegen de hoorcolleges en grote hoeveelheden theorie op. Ik denk zelf dat je beter naar je gevoel kan luisteren. Anders moet je met tegenzin naar een universiteit terwijl je volgens mij ook wel een beetje plezier in je opleiding moet hebben. Succes met de keuze.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...