Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend
1

Dream big!

Ik lig in mijn bed nog wat door mijn favo tijdschrift te bladeren. Mijn oog valt op een te gaaf interview met Adele. Langzaam droom ik dat ik daar zit met haar in een restaurant. Hoe cool zou het zijn als ik zo’n grote ster mag interviewen? Wat zou ik haar vragen? Hoe zou ze zijn? En hoe zou ik me voelen? Voor even waan ik me echt in dat restaurant met Adele aan een tafeltje en een lekker glas ice tea. We kletsen honderduit en het is enorm gezellig. Ze is zo lief. Geen spoortje arrogantie te bekennen.

Natuurlijk is het nu nog maar een droom, maar dromen zijn er om waar te maken. Als je niets doet, weet je zeker dat het je niet gaat lukken. Wat is jouw grote droom? Wil je bijvoorbeeld net zo bekend worden als je idool? Droom jij er stiekem van om de nieuwe Lady Gaga te worden? Of wil je net zo'n grote voetballer als cristiano ronaldo worden? Niets is te gek!

Het belangrijkste is dat je in jezelf gelooft en dat je dat aan anderen durft te laten zien. Nee geen arrogantie, maar zelfvertrouwen is de sleutel naar succes. Werk hard, droom groots en have fun doing it.

Maak bijvoorbeeld alvast een eigen fansite voor jouw bandje en zet Hyves, Twitter en Facebook in om jezelf aan de wereld te laten zien. Of post net als Esmée Denters wat filmpjes op YouTube. Het is haar gelukt, dus waarom zou het jou niet lukken? Denk ook eens aan al die talentenshows die er tegenwoordig op tv zijn. Wie weet bieden zij jou wel het podium wat voor jou het opstapje kan zijn in jouw weg tot succes.

Maar succes betekent natuurlijk niet per definitie dat je op tv komt. Je kan ook een succesvol zakenman, atleet of wetenschapper worden. Mijn punt is alleen dat je je nooit door anderen moet laten zeggen dat je iets niet kan. Tegen Lady Gaga werd vroeger ook op de theaterschool gezegd dat ze het nooit zou gaan maken, omdat ze te gewoontjes was. En zie haar nu. Ze heeft wereldwijd succes en niemand zal het nog wagen om haar gewoontjes te noemen. She kicked some ass!

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

31/05/2011 om 13:42

Heey Tessa,

stiekem is het ook mijn grote droom om journalistiek te gaan doen, het word me alleen afgeraden omdat er nauwelijks werk in de journalistiek te vinden is... wat zeg jij? Misschien moet ik het gewoon doen...

Anoniem

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...