Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend
1

Geen werk

Vol goede moed check ik de vacatures. Ik klik er één aan en scroll meteen naar de functie-eisen. Hbo-opleiding journalistiek. Check. Goede sociale vaardigheden. Check. Rijbewijs B. Check. Flexibel. Check. Representatief. Check. Een vlotte pen. Check. Minimaal drie jaar ervaring bij een vakblad. Shit! Niet weer!

Eind februari ben ik afgestudeerd in journalistiek. Nu ruim drie maanden later heb ik nog steeds geen baan. Elke week speur ik weer vol goede moed het net af, op zoek naar een passende baan en elke keer verstuur ik een aantal sollicitatiebrieven naar bedrijven waar ik mezelf wel zie werken. Toch is het me tot op de dag van vandaag nog niet gelukt om ergens binnen te komen. Wel ben ik al een paar keer uitgenodigd op gesprek. Maar elke keer is er wel een ander met meer ervaring die de voorkeur krijgt.

Het is erg lastig om een baan te vinden als je net bent afgestudeerd. Sommigen hebben het geluk om bij hun stageplek te kunnen blijven werken, maar de meesten moeten na hun studie knokken voor een baan. Wat wel opvalt is dat in de meeste vacatures minimaal drie jaar ervaring (in een soortgelijke functie) wordt gevraagd. Maar waar moet je die ervaring dan opdoen? Dat is voor mij nog wel het meest frustrerend. Is er nergens een leuke startersfunctie? En wie zegt dat ik slechter ben dan iemand met drie jaar ervaring?

Maar goed. Op mijn vorige blog stond een terechte reactie. ”Ik wil heel graag journalistiek studeren, maar het wordt me afgeraden, omdat er weinig werk is te vinden in deze branche.” Helaas klopt dit, maar is dat een reden om niet de opleiding te doen die je graag wil doen? En dan maar genoegen te nemen met een minder leuke studie? Juist op het gebied van de journalistiek gebeurt er nu een hoop. Wat gaat het internet doen? Blijven tijdschriften bestaan? Wat is de invloed van nieuwe media?
Een echt advies heb ik helaas niet. Maar ik zelf geef de moed niet op, want ik ben er van overtuigd dat ik vroeg of laat toch een toffe baan vind. Tegen mij is altijd gezegd dat als je echt goed bent er altijd werk voor je is.

Dus om nog even terug te grijpen naar mijn vorige weblog; Dream big! En laat niets of niemand je van je dromen afbrengen.

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

 
Deze blog-post is geplaatst in:
1

Reacties

Anoniem zegt:

06/06/2011 om 15:01

Dankjewel:D I guess I made my choise!!

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...