Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Bijtanken

Toetsen, huiswerk, groepsopdrachten, presentaties, sporten, werken én dan ook nog een sociaal leven hebben? Het hele schooljaar is in één woord druk. De agenda’s stromen over en vrije tijd is schaars. Vooral in de aanloop naar de zomervakantie moeten de laatste eindjes nog even aanelkaar geknoopt worden. Maar als je dan eindelijk die laatste opdracht, toets of les hebt gehad, kan de langverwachte vakantie echt beginnen. Eindelijk tijd om bij te tanken na een zwaar en druk schooljaar.

De schooltas verdwijnt in de kast en de korte broeken en jurkjes komen tevoorschijn. De wereld lijkt een stuk mooier in de zomer. Mensen zijn vrolijker, de zon schijnt en NIEMAND heeft haast. Negen weken lang is het heaven on earth. Niets moet en alles mag. Een lege agenda die je voor een keertje helemaal zelf kan controleren. Of je hem nou volstopt met afspraken of negen weken lang niks doet. It’s up to you.  

Geen ideeën? Zoek deze vakantie dan eens uit waar jij energie van krijgt of hoe je jezelf weer een beetje oplaadt. Deze vakantie ga je lekker relaxen en kom je helemaal tot rust, zodat je het volgende schooljaar weer fris kan beginnen en er weer helemaal voor kan gaan. Misschien zelfs wel met een leuke studie of op een hele nieuwe school.

Slaap eens een keertje lekker uit. Lees een goed boek, ga leuke dingen met vrienden doen en plan af en toe eens een dagje helemaal vrij. Bel spontaan een vriendin op om iets te gaan doen. Bijvoorbeeld een marathon van jullie favo serie. Of ga op een heerlijke vakantie naar een ver land.  

Als je negen weken vakantie te veel vindt, kan je op zoek gaan naar een leuke baan voor een paar weken. Veel bedrijven zijn op zoek naar vakantiehulpen, omdat het vaste personeel er een paar weekjes tussen uit gaat. Het is een leuke manier om je tijd te besteden, geld te verdienen en werkervaring op te doen.

Wat is jouw ideale manier om even bij te tanken? Of waar ontspan jij totaal van? Deel het met me.

Wat je ook gaat doen deze zomer, vergeet niet om ervan te genieten!

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...