Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend

Let the sun shine

De zon roept terwijl ik keihard aan het blokken ben voor mijn allerlaatste tentamen van dit jaar. Ik kan er niks aan doen. Ik MOET echt naar buiten. Huiswerk? Toetsen? Verplichte lessen? Wie kan zich nou nog concentreren met zulk mooi weer? Mijn motivatie zakt elk jaar weer ver onder het nulpunt, als de temperatuur buiten stijgt naar een zomers hoogtepunt.

Ik heb het echt geprobeerd. Geloof me! Ik heb mezelf opgesloten op mijn kamer, mijn gordijnen dicht gedaan en mijn telefoon uitgezet. Maar het maakte niets uit. Nog steeds dwaalden mijn gedachten af. Ik kon alleen nog maar denken aan mijn nieuwe bikini en die hunk die ik deze zomer toch echt eens zou gaan veroveren (a girl can dream, right?). Ook fantaseerde ik flink over mijn te chille zonvakantie met mijn beste vriendin. En school? Ach dat komt later wel weer.

Leren in de zon is gewoon mission impossible. Zo weerkaatsen de witte bladzijden van mijn lesboek de zon, waardoor de tekst onleesbaar wordt. Met een zonnebril op gaat het al een stukje beter, maar echt relaxed is het niet. En met een laptop in de zon is ook al geen succes. Heb je dat weleens geprobeerd? Doe maar niet! De laptop wordt enorm heet en het beeldscherm is er ook niet echt voor gemaakt. Je bent alleen al een half uur bezig met het zoeken van de cursor. (De persoon die een beeldscherm die leesbaar is in de zon  ontwerpt, wordt naar mijn idee miljardair!)

Maar naast alle praktische bezwaren, protesteert mijn lichaam ook gewoon. Ik krijg hoofdpijn van de zon, kan me minder goed concentreren en slapen gaat ’s nachts ook een stuk moeilijker. Conclusie: in de zomer moet je niet te veel doen. Gewoon met een lekker glas koud drinken aan het strand liggen bruin bakken. Meer moet je ook echt niet van me vragen. Zoals een beer zijn winterslaapje nodig heeft, zo heb ik mijn dosis zonnestralen nodig.

Maar wat als je nog even keihard moet bikkelen om over te kunnen? Tja dan heb je een probleempje en zal je jezelf toch echt op moeten sluiten op je kamer. Denk maar dat het buiten koud en onaangenaam is.

Hoe ik deze benauwde situatie voorkwam? Heel hard werken aan het begin van het schooljaar, zodat ik als de eerste zonnestralen zich lieten zien mijn schoolwerk op een lager pitje kon zetten, zonder bang te hoeven zijn om niet genoeg studiepunten te hebben om over te gaan.

Heb jij ook last van een motivatietekort tegen de zomertijd? Hoe deal jij er mee? Laat het me weten! 

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het  studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...