Geschreven door Tessa
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in onbekend
1

Social media junkie

Sinds een paar maanden ben ik een social media junkie. Als ik ’s ochtends wakker word, neem ik een kopje koffie en check ik ondertussen Twitter, Facebook en Hyves. Ik MOET even kijken of ik nog wat gemist heb en of iemand nog iets te geks heeft meegemaakt. Het is al bijna een dagtaak geworden. Mijn hele timeline scroll ik door tot ik bij mijn laatste bericht ben. Zo hehe dan heb ik ten minste niks hoeven missen. En ’s avonds als ik in bed lig, pak ik mijn mobieltje nog even snel voor een laatste update. Maar zo verslaafd was ik eerder niet.

Tot voorkort had ik alleen Hyves. Hier voegde ik allemaal (oude) bekenden en vrienden toe en begon ik eens wat foto’s te plaatsen en klasgenootjes te krabbelen. Al snel werd het een soort verslaving en zat ik uren op Hyves. Onnozele krabbels, gekke foto’s of stiekem even de Hyve van die hunk checken. Maar daar bleef het bij.

Tot ik op de school voor de journalistiek kwam. Social media waren een opkomend fenomeen en je hoorde er echt niet bij als je geen Hyves, Facebook en Twitter had. Hyves had ik al en facebook vond ik maar stom. En Twitter? Daar zag ik het nut niet van in. Even kort zeggen waar je bent en wat je doet. Lekker belangrijk?! Maar hoe langer ik op school rondliep hoe vaker mij gezegd werd hoe belangrijk het internet en met name social media voor tijdschriften, kranten en tv programma’s werd. En inderdaad steeds meer media kregen een Twitter-acount zodat mensen konden followen wat ze deden. ‘Op pad voor een te gek item voor de nieuwsuitzending van vanavond.’ OF: ‘Zo een te cool interview met Dennis Storm voor het zomernummer van de Cosmopolitan.’

Mijn eerste aanraking met Twitter kwam tijdens mijn stage bij een meidenblad. De chef-redactie vroeg mij om een tweet te plaatsen over een winactie. Een beetje beschaamd moest ik mededelen dat ik geen idee had hoe Twitter werkte. De hele redactie keek mij met grote ogen aan en ik had door dat dat geen goed teken was.

Diezelfde avond nog heb ik een account aangemaakt en heb een paar tweets het wereldwijde web ingestuurd. Gewoon om te proberen. Een van mijn vriendinnen die toen al een Twitterfanaat was, heb ik gevraagd mij wegwijs te maken in het fenomeen Twitter. Zo gezegd zo gedaan. Sindsdien Twitter ik er vrolijk op los. Ik lees minimaal 1x per dag mijn hele timeline, plaats zoveel mogelijk berichtjes en follow ook zoveel mogelijk interessante mensen.  En sommigen van hen followen mij ook.

Pas na mijn afstuderen ben ik eens gaan kijken op Facebook. Ook zo’n must-have onder de social media. Nou vooruit. Om te voorkomen dat ik weer voor gek sta bij een magazine of een sollicitatiegesprek heb ik me maar even lid gemaakt. En ook dat is enorm verslavend moet ik zeggen. Ik weet niet of ik nou zo’n sociaal mens ben, dat ik op de hoogte wil zijn van de bezigheden van (vage)  bekenden of dat het mijn nieuwsgierigheid is. Maar I love it!

Hoe belangrijk zijn social media voor jou en je toekomstige beroep? Laat het me weten! 

Tessa (21 jaar) heeft de opleiding journalistiek gevolgd in Ede. Elke twee weken schrijft ze een weblog over haar leuke, gekke, bijzondere en spannende ervaringen op school en in het  studentenleven. Heb je vragen of zelf een leuk idee voor een onderwerp? Reageer dan op deze blog!

 
1

Reacties

Anoniem zegt:

01/09/2011 om 22:41

haha leuke blog!
Ik vond twitter en facebook eerst ook echt niks.
maarja ik ben nu heel fanatiek de hele dag door mensen op de hoogte aan het houden met wat ik doe en eet..

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.

Filter blogs

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...